Fenerbahçe 17 milyon Euro masraftan kurtuldu!

Fenerbahçe 17 milyon Euro masraftan kurtuldu!
Şu ana kadar sözleşmesi biten 10 futbolcusu ile yolları ayıran sarı-lacivertliler ciddi bir rahatlama yaşadı. Kulüp bu isimler sayesinde 17 milyon euroluk bir bütçeden kurtuldu.

UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması yapan Fenerbahçe’de maaş konusu gündemin birinci maddesinde yer alıyor. Hem yapılacak yeni transferlerde hem de mevcut sözleşmelerde bu durum hep bir adım öne çıkıyor.

Şu an itibariyle sözleşmesi biten 10 futbolcusu ile yollarını ayıran sarı-lacivertliler, buradan ciddi bir rahatlama yaşadı. Kiralık süresi bitenler ve sözleşme yenilemeyen futbolcuların yıllık maaşları toplandığında kayıp yerine kazanç sağlanmış oldu.

Şu ana kadar giden isimler sayesinde 17 milyon euro şimdiden kazanıldı. Takımdan ayrılması beklenen ve yıllık 3.5 milyon euro alan Diego Ribas ile bu rakam 21.5 milyon euroya çıkacak.

Robin Van Persie ve Luis Nani’nin satılması durumlarında da 9.5 milyon euroluk yeni bir rahatlama olacak, toplamda 30 milyon euro gibi çok önemli bir rakam elde edilecek. Böylelikle UEFA’nın anlaşmasında istenen tasarruf neredeyse 3 aylık yaz döneminde sağlanacak.

Raul Meireles, Fenerbahçe macerasında sürekli sakatlıklarla boğuştu.

fenerbahceden-gidenler.jpeg

(Milliyet)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.