AB’ye tam üye olmanın hastası değiliz’

AB’ye tam üye olmanın hastası değiliz’
Avrupa Birliği’ni tam üyelik süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Zeybekçi, "Biz Avrupa Birliği’ne her zaman söylüyoruz. Bize iki yüzlü davranmayın. Bize dürüst olun. Biz Avrupa Birliği’nin tam üyesi olmasının hastası değiliz" dedi.

Partisinin iftar programına katılmak için Muğla’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, iftar öncesi Muğla Vali Amir Çiçek’i ziyaret etti. Beraberinde Muğla milletvekillerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Zeybekçi Avrupa Birliği’ne tam üyelik konusunda açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron’a atıf bulunurken, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik için hasta olmadığını ve AB’nin iki yüzlü davrandığını açıkladı. 

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Bakan Zeybekçi, vatanın her karış toprağının kutsal olduğunun altını çizerek, “Bu vatan için, bu bayrak için gözlerini kırpmadan şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımızın gözleri arkada kalmasın. Üstte gök kubbe çökmedikçe, altta bu yer yarılmadıkça bu topraklardan Ay-Yıldızlı bu bayrak inmeyecektir. Ecdadımızın bize miras bıraktığı bu kültür coğrafyası ile beraber akan gözyaşları dinene kadar, akan kardeşkanı durana kadar bu coğrafyanın insanı dünyanın en müreffeh insanları haline gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu görevi yürütürken birçok bilgiye de vakıfız. Birçok şeyi görüyoruz. Gerçek belgelerini görüyoruz. 2001’de 2002’de bu memleket nasıl peşkeş çekilmiş onları görüyoruz. Bu ülkenin Başbakanı, Başbakan Yardımcıları, ekonomi bakanları, başka ülkelerin bakanlarına değil, IMF’in başındaki müdüre ve Dünya Bankasının başındaki müdüre ‘saygılarımızla arz ederim’ mektuplarını biliyoruz” dedi.

“DÜNYA HARİTASI YENİDEN ÇİZİLİYOR”
Bugün dünyanın çok önemli bir zaman diliminden geçtiğini açıklayan Bakan Zeybekçi, “Bugün Balkanlar, Avrupa, Ortadoğu, Afrika her yerin haritası yeniden çiziliyor. Avrupa Birliği yerle bir olurken, 2009’dan bugüne kadar Türkiye 6,5 milyon evladına yeni iş sahibi yaparken, Avrupa Birliği’nde toplam çalışan sayısı 8 milyon aşağı gitti” dedi.

“AB’YE TAM ÜYELİK HASTASI DEĞİLİZ”
Avrupa Birliği’ni tam üyelik süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Zeybekçi, “İngiltere Başbakanı Cameron ne demişti. 3 bin yıldan önce Türkiye’nin AB’ye girmesi hayal demişti. Kendileri üç gün dayanamadı. O’nu eleştirecek değilim. İngiliz halkı gayet demokratik, gayet net bir karar verdi. ‘AB’den çıkıyoruz’ dedi. Biz Avrupa Birliği’ne her zaman söylüyoruz. Bize iki yüzlü davranmayın. Bize dürüst olun. Biz Avrupa Birliği’nin tam üyesi olmasının hastası değiliz. Biç Gazi Mustafa Kemal’in de gösterdiği, AK Parti’nin de hedefi olan dünyanın o müreffeh ülkelerinin de ötesine geçmek. AB’nin ekonomik, özgürlük, demokrasi, insan hakları, çevre gibi bütün standartlarının ötesine geçen bir yolumuz var ve bizim yolumuz da o. O standarda geldikten sonra tam üye olsam ne yazar, olmasam ne yazar. 2016 yılı Türkiye’nin 2003’den sonra başladığımız yeniden büyüme seferberliği, yeniden ihracat seferberliği ve yeniden kalkına ve üretim seferberliği 2016 yılında Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi hazırlık ve 2017 yılı yeniden koşma dönemi olacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.