Çanakkale sallanmaya devam ediyor!

Çanakkale sallanmaya devam ediyor!
Çanakkale Gülpınar açıklarında saat 09.49 da 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından hareketlilik devam ediyor.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi yakınlarında sabah 06.42'de 3.7, 06.44'te ise 3.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede hareketlilik devam ediyor. Bu saate kadar  bölgede 12 sarsıntı meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, 3.7 ve 3.5'lik iki depremin ardından, Ayvacık yakınlarında büyüklükleri 2.4 ve 1.6 arasında değişen 10 ayrı deprem daha kaydedildi. Depremler hasara yol açmadı.

09.49'da merkezüssü Gülpınar açıklarında kaydedilen depremin büyüklüğü ise 4.1 oldu.

TAM OLARAK KATILMIYOR

Bu arada son günlerdeki sarsıntılar hakkında açıklama yapan Jeofizik Mühendisi Yrd.Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi'nde 7 ay ara ile görülen Richer ölçeğine göre 4.2 ve 4.4 büyüklüğündeki ve depremler ile Kandilli Rasathanesi'nin son açıklamalarını değerlendirdi. Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, bu depremlerin yeraltında gerilimin giderek arttığını gösterdiğini ancak, Kandilli Rasathanesi'nin “Marmara'da 7 büyüklüğünden fazla deprem olmaz" açıklamasına tam olarak katılmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.