Sınav sorularının çalındığı iddiası

Sınav sorularının çalındığı iddiası
Antalya'nın Alanya ilçesinde ALTSO Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri ile bir MYO personeli arasında sınav sorularının elde edilmesi karşılığında çıkar ilişkisi olduğu ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada 15 kişi gözaltına alındı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ALTSO Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) görev yapan bir memurun çıkar karşılığı sınav sorularını öğrencilere verdiği şeklinde bir ihbarın rektörlüğe ulaştığını, bu ihbar ve iddia üzerine rektörlüğün Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibata geçerek gerekli takibat ve incelemenin yapılması için talepte bulunduğu bildirildi. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ihbarın ardından yaptığı soruşturmayı tamamlayarak, ilgili memuru ve bu memur ile sınav sorusu alışverişi yaptığı tespit edilen 14 öğrenciyi gözaltına aldığı, adli sürecin devam ettiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
“Şu bilinmelidir ki yönetim olarak prensibimiz; yeni kurulan üniversitemizin sağlam temeller üzerine oturması ve hedeflenen 'bir dünya üniversitesi' seviyesine ulaşabilmek için öğrencilerimize en iyi eğitimin sağlanmasıdır. Bu nedenle yukarıda bahsedilen konu ve benzeri durumlara karşı tavrımız net olup, asla örtbas edilmesine izin verilmeyecektir. Bu yüzden de ihbar Rektörlüğümüze ulaşır ulaşmaz gerekli adımlar atılarak olay adli makamlara derhal tevdi edilmiştir. Üniversitemiz, adli makamlarla gerekli bilgi paylaşımı ve işbirliği içerisinde hareket etmiştir. Bahse konu olaya karışan memur ve öğrenciler hakkındaki gerekli disiplin işlemleri ve diğer yasal işlemler üniversitemizce yürütülmektedir. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.