Cüneyt Çakır'dan tepki: "Aslanlar gibi..."

Cüneyt Çakır'dan tepki: "Aslanlar gibi..."
2016 Avrupa Şampiyonası macerası dün son bulan hakemimiz Cüneyt Çakır ve ekibi İtalya-İspanya karşılaşmasındaki performanslarını değerlendirdi.

EURO 2016'daki görevi sona eren Cüneyt Çakır'dan UEFA'ya tepki geldi.

İşte Cüneyt Çakır'ın açıklamaları:

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda görev yapan Cüneyt Çakır, 2. turda yönettiği İtalya-İspanya maçı sonrası UEFA kararıyla Türkiye’ye döndü. Çakır ve ekibi, “Bizlere teşekkür edildi. Şimdi dönüyoruz. Turnuvanın en zor maçını aslanlar gibi yönettik. Onların takdiri” ifadelerini kullandılar.
 
FİNAL için adı geçen hakemlerden biri olan Cüneyt Çakır, EURO 2016 son 16 turunda İtalya-İspanya (2-0) karşılaşmasının yanı gruplarda sıra Portekiz-İzlanda (1-1) ve Belçika-İrlanda Cum. (3-0) maçlarını yönetmişti.
 
İTALYANLAR ELEŞTİRDİ

AYRICA İtalyan basını, karşılaşmayı yöneten Çakır’ı, birkaç pozisyonda doğru kararlar veremediği gerekçesiyle eleştirdi. Corriere dello Sport, Çakır’ın kötü bir yönetim sergilediğini savunarak, 4 puan verdiği Türk hakemin, maç içinde İspanya’ya gösterilmesi gereken 2 kırmızı kart olmak üzere pek çok şeyi görmediğini yazdı. La Gazzetta dello Sport ise hakem yönetiminin değerlendirildiği yazıda Çakır’ın bazı pozisyonlarda hatalı değerlendirmeler yaptığı savunarak, karşılaşmada hayal kırıklığı yarattığı yorumunu yaptı. Tuttosport da Çakır’ın Chiellini’nin attığı golden önceki faulün doğru olduğunu ancak İspanya’dan Silva, İtalya’dan da Motta’nın kırmızı kart görmesi gerektiği ve bunun es geçildiği ifadelerini kullandı.

(Vatan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.