Türk Kızılayı'nın Filistin'e yardımları sürüyor

Türk Kızılayı'nın Filistin'e yardımları sürüyor
Hükümet'in İsrail'le yaptığı anlaşmanın içeriği olarak açıkladığı 3 maddeden biri olan "Filistin'e yardım"ın Türk Kızılayı eliyle zaten aralıksız yapıldığı bildirildi.

Hükümet'in İsrail'le yaptığı anlaşmanın içeriği olarak açıkladığı 3 maddeden biri olan "Filistin'e yardım" konusu kafaları karıştırdı.

Yardım madesi öyle bir sunuldu ki, anlaşma öncesi Türkiye'nin Filistin'e hiç yardımda bulunamadığı, anlaşma sayesinde bunun mümkün olacağı algısı oluştu.

Oysa bunun gerçek olmadığı anlaşıldı.

Çünkü devletin ilgili birimleri, her zaman Filistin halkının yanında olmuş ve maddi bağışlarıyla bunu ortaya koymuş olan Türk milletinin yardımlarıyla sürekli Filistinlilerin yaralarını sarmaya çalışmakta.

Örneğin Türk Kızılayı'nın Filistin'e yardımları aralıksız sürmekte.

Daha geçtiğimiz hafta Kızılay, Gazze’de Emel Yetimhanesi'ne ek bina yaptı, burada kalan çocuklar için iftar verdi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık burada yaptığı konuşmada  “Gazze’nin yetimlerini desteklemeyi sürdüreceğiz. Bayramlıkları da bu sene Kızılay’dan olacak” dedi. 

Kızılay’ın ihtiyaçlarını karşıladığı Gazze’deki Emel Yetimhanesi’nin ek binası da törenle hizmete açıldı. 

Gazze’de Kızılay’ın gıda yardımı dağıtımlarına da katılan Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve beraberindeki Kızılay yöneticileri, Filistin halkına yönelik desteklerin süreceğini belirttiler.

Kınık, "Biz burada Kızılay olarak Gazze’de ramazan ayında yaklaşık 17 bin aileye gıda yardımı dağıtma sürecini Filistin Kızılayıyla yürütmekteyiz. Bu sene bu gıda programı dışında özellikle Şucaiyye bölgesinde 500 aileye vereceğimiz kira yardımı, Filistin Kızılayının Kudüs hastanesinin rehabilitasyon süreci, yine Filistin Kızılayının afetlerde kullanacağı büyük bir afet deposunun inşa edilmesi, El-Emel Yetimhanesinin kapasitesinin artırılması ve insani yardım sağlama noktasında Türk Kızılayının destekleri olacak" bilgisini verdi.

Kınık, Kızılayın bu yılki Filistin bütçesinin 12 milyon dolar olduğunu ve Gazze’nin genelinde ramazan süresince ve ramazandan sonra bu desteklerin devam edeceğini bildirdi.

MAVİ MARMARA OLAYI

Malum katil İsrail'in Filistin üzerinde abluka ve ambargosu bulunuyor. Abluka ve ambargo konusunda asla taviz vermeyen katil İsrail, Filistin'e yardım konusunda kendi onayını şart koşuyor, Türkiye gibi yardım yapmak isteyen ülkelere "benim üzerimden yapacaksın yardımını" dayatmasında bulunuyor. Yıllardır bu böyle.

Mavi Marmara gemisi İsrail'in bu keyfi/hukuksuz ambargosunu delmek için, direk Gazze'ye yardım yapmak için yola çıkmıştı. Ve sonrasında yaşananlar malum.

Şimdi Hükümet'in, İsrail'le imzaladığı anlaşmaya göre, Filistin'e ambargo ve abluka konusunda değişin birşey bulunmuyor.

Anlaşmayla, Filistin'e yardımlar direk yapılabilecek değil. Yine İsrail'in denetim ve onayı/izni gerekiyor. Türkiye'nin yardımları önce İsrail hava limanına gidecek, oradan izin alırsa Filistin'e geçebilecek.

Ve bugün Türk Kızılay'ının Filistin'e yardımları zaten bu şekilde devam ediyor.

 

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.