Abdullah Gül'den birlik ve beraberlik mesajı

Abdullah Gül'den birlik ve beraberlik mesajı
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında yaralananları Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörü lanetleyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren vatandaşları ziyaret etti. Yaralanan vatandaşların sağlık durumları hakkında bilgi alan Gül, “Doktorlar ellerinden gelen her türlü müdahaleyi yapmışlar. Allah hepsine şifa versin. Kendi vatandaşımız var. Allah şifa versin. Yabancılar var. Yoğun bakımda olanlar var. Doktorlar muhakkak ki bu konuyla ilgili bilgi veriyordur. Böyle bir olay hepimizi derinden üzdü. Böyle bir terör olayını planlayanları, arkasındaki zihniyeti lanetliyorum. Ramazan gününde böyle bir saldırının yapılmasının akılla mantıkla izahı yok. Dini kullanmaları, İslam'ı kullanmaları nasıl bir zihniyete saplandıklarını göstermektedir” dedi.

Saldırıyı IŞİD yaptığı yönündeki iddialarla ilgili Gül, “Şuanda devletimizin yetkilileri açıklayacaktır. Ama görünen ve ilk söylenenler böyle bir terör örgütünün böyle bir işin arkasında olduğunu gösteriyor. Suriye'deki kaos, boşluk çok büyük terör örgütlerini besliyor. Terörle mücadelede hepimizin dayanışma içinde olmamız gerekir” diye konuştu.

İhmallerin olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Abdullah Gül, “Bunları detaylı şekilde incelemek gerekir. Görüyorsunuz bunlar planlı programlı. İstihbarat, ön çalışmalar bunlar çok önemli” dedi.
Abdullah Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın en önemli havalimanı 60 milyonun üzerinde yolcu taşıyan bir havalimanı. İnce şekilde maalesef planlamışlar. Dayanışma içinde olursak önleyici tedbirleri en iyi şekilde alırsan inşallah bunlar bir daha tekrarlanmaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.