Fenerbahçe'nin yeni transferi Neustadter kimdir?

Fenerbahçe'nin yeni transferi Neustadter kimdir?
Fenerbahçe, Aatif’in ardından ikinci transferini Roman Neustadter ile gerçekleştirdi. Peki, adı daha önce Galatasaray ile de anılan Neustadter kimdir? Saha dışı ve içinde neler yapar?

28 yaşındaki oyuncunun en önemli özelliği, çalışkanlığı. Onun için çalışmak, idman yapmak adeta iş değil, hobi. Antrenmanlarda yaptığı ekstra çalışmalarla yetinmiyor. Özel hayatında da zamanının önemli bir bölümünü idmanlara ayırıyor. Basketbol, boks, yoga, ağırlık kaldırma... Vücudunu zinde tutmak için hemen her sporla ilgileniyor. Bunun faydasını da saha içerisinde fazlasıyla görüyor.
 
Sertlikten yılmıyor
 
Çalışmaya olan bağımlılığı, internet sitesindeki sloganından da belli oluyor: Her gün limitlerini zorla, %99 yeterli değil... Neustadter’in saha içerisindeki en önemli özelliği bitmek bilmez enerjisi ve güçlü fiziği. Sertlik karşısında yılmıyor, her zaman sakinliğini korumayı başarıyor. Stoper ve ön libero bölgelerinde oynayıp, rakibe çok fazla müdahalede bulunmasına rağmen kariyerinde sadece iki kırmızı kartı var. Onları da Mainz’ın  ‘B’ takımı ile 3. Lig’de mücadele ettiği 2006-07 sezonunda çift sarı kart sonucu gördü.
 
181 maçta 8 gol

 
Neustadter, 1.90 m.’lik uzun boyunun avantajını hava toplarında fazlasıyla kullanıyor. Ancak bunu daha çok savunmada yapıyor. Hücumda fazla etkili olduğu söylenemez. Bundesliga’da 181 maçta sadece 
8 golü var. 9 da asist yaptı. Şampiyonlar Ligi’ndeki tek golü ise 2012-13 sezonunda Galatasaray’a karşı... Neustadter’in diğer ön plana çıkan yönleri, topu iyi oyuna sokması (Geçmişte orta saha olarak oynadı) ve başarılı bir şekilde pozisyon alması.
 
Gelsenkirchen’in iyilik meleği
 
Roman Neustadter sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyor. Özellikle çocukları çok seviyor. Gelsenkirchen’deki St. Josef Yurdu’ndaki çocuklarla yakından ilgilenen Neustadter, bol bol onlarla vakit geçiriyor. Rus oyuncuya adeta iyilik meleği gözüyle bakan minikler, Fenerbahçe’ye transfer olmasına fazlasıyla üzülecek.
 
373 maçın sadece 53’ü stoperde
 
Fenerbahçe, Bruno Alves, Abdoulaye Ba ve Michal Kadlec’in ayrılmasının ardından Roman Neustadter’i stoperde görevlendirmek için transfer etti. Ancak Rus futbolcu, kulüp kariyerinde çıktığı 373 maçın sadece 53’ünde bu bölgede oynadı. Kalan maçlarda ise ağırlıklı olarak defansif orta saha pozisyonunda sahaya çıktı. Neustadter, Euro 2016’da Rusya Milli Takımı formasını giydiği iki maçta da ön liberoda oynadı. 28 yaşındaki futbolcu, 2012-13 sezonunda Schalke’ye transfer oldu. Lacivert-Beyazlılar’daki ilk iki sezonunda da orta sahada görev yapan Neustadter, son iki sezonda ise stopere geçti ve burada başarıyla oynadı.
 
Almanya forması giydi Rusya’yı seçti
 
Neustadter ailesinin geçmişi bazı acı olaylarla dolu. Yıldız futbolcunun ataları, Sovyetler Birliği topraklarında yaşayan Alman toplulukları arasındaydı. 2. Dünya Savaşı çıkıp, Almanya ile Sovyetler çarpışmaya başlayınca, Neustadter ailesi için de zor günler başladı. Dönemin Sovyet Lideri Stalin, ülke topraklarındaki tüm Almanlar’ı Orta Asya’ya sürdü. ‘Neustadter’ler de Sovyet topraklarında bulunan Kırgızistan’a gitti. 28 yaşındaki oyuncunun babası Peter Neustadter burada doğdu. Oğlu gibi futbolcu olan Peter daha sonra Kazakistan Milli Takımı formasını giydi. Babası Dnipro’da oynarken, Roman Petrovich Neustadter, Ukrayna’da dünyaya geldi. Roman, çocukluğunun büyük bölümünü dedesi ve babaannesi ile birlikte Kırgızistan’da geçirdi. Yıldız futbolcu, Almanya, Ukrayna, Rusya ve Kazakistan Milli Takımları’nı seçme şansına sahipti. İlk olarak tercihini Almanya’dan yana kullandı. İki hazırlık maçında forma bile giydi. Ancak yakın zamanda kararını değiştirdi. Neustadter, Euro 2016 başlamadan kısa süre önce Vladimir Putin’in özel emriyle Rus vatandaşı oldu ve turnuvada Rusya formasıyla 
mücadele etti.
 
Saldırıdan kıl payıyla kurtuldu
 
Başarılı futbolcu, Fenerbahçe ile sözleşme imzalamak için önceki akşam Türkiye’ye geldi. Neustadter, terör saldırısından sadece 1 saat önce İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaydı. 28 yaşındaki oyuncu adeta kıl payıyla saldırıdan kurtuldu. Neustadter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul için dua edin” ifadelerini kullandı.
 
(Fanatik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.