Vurmasam daha çok kişi ölecekti

Vurmasam daha çok kişi ölecekti
Canlı bombayı vurup yere düşüren polis memuru, ‘Hedefi CIP Lounge’du. Oraya girse toplu katliam yapacaktı. 5-6 el ateş ettim, yere düşürdüm, sonra kendini patlattı’ dedi.

Atatürk Havalimanı’na yönelik terör saldırısında Dış Hatlar Geliş katındaki teröristi etkisiz hale getiren polis memuru Y.D. Milliyet’e konuştu. İftar yaptıktan sonra görev yerine döndüğü sırada saldırının gerçekleştiğini söyleyen Y.D. “Hedefi CIP Lounge’du. Arkasından 5-6 kez ateş ettim yere düştü. Etkisiz hale getirdiğimden emin olmak için yanına yaklaştığımda üstünde bomba olma ihtimalini düşünerek geri kaçtım. O sırada kendisini patlattı” dedi. 

Atatürk Havalimanı’na yönelik önceki gece gerçekleştirilen terör saldırısından yansıyan görüntülerde Dış Hatlar Terminali Geliş katında elinde uzun namlulu silah bulunan saldırganlardan biri, çevreye ateş ederek koşarken polis tarafından vuruldu. Silahı kendisinden uzağa düşen erkek terörist, yerde bir süre debelendikten sonra üzerindeki bombayı infilak ettirdi. 

Bu görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından teröristi etkisiz hale getiren polis memuru, “kahraman” olarak nitelendirildi. Patlamanın etkisiyle hafif yaralanan polis memurunun pasaport geçiş bölümünde görevli Y.D. olduğu anlaşıldı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Y.D’nin dalağının bir bölümü alındı. Sağlık durumu iyi olan Y.D. hastane odasında Milliyet’in sorularını cevaplandırdı. 

‘Ben görevimi yaptım’

6 yıllık polis memuru olduğunu söyleyen Y.D, şunları anlattı: “İftar yaptık sonra görev yerimize gittik. Bir anda patlama sesleri geldi peş peşe. Ateş edilmeye başlandı. Önümdeki insanlardan bir tanesi vuruldu, çoğu kişi transit alana kaçtı. Ben de vurulurum endişesiyle pasaport kabininden çıktım. Oradaki bir bayiyi kendime siper yaptım. Şarjörüme mermi sürdüm. Saldırgan o sırada yanımdan geçti. Beni fark etmedi. Hedefinde CIP Lounge vardı. Orada toplu halde bulunan çok sayıda kişiyi rahatlıkla öldürebilirdi. Yanımdan geçtikten hemen sonra 5-6 el arkasından ateş ettim. Yere düştü. Etkisiz hale getirdiğimden emin olmak için yanına gittim. Sonra üzerinde bomba düzeneği olabileceği ihtimaline karşı yanından uzaklaştım. Ben uzaklaşırken de kendini patlattı. O sırada yaralanmışım, sonradan fark ettim. Daha önce bu tarz bir olayla karşılaşmamıştım. Ben sadece görevimi yaptım.” 

THY Başkanı Aycı ziyaret etti

Polis memuru Y.D’yi tedavi gördüğü hastanede Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ziyaret etti. Ziyaretiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aycı, şunları söyledi:

“Havalimanında bir sürü isimsiz kahraman vardır. Polisimiz elindeki silahıyla, uzun namlulu silah ile elini kolunu sallaya sallaya gelen bir adamın karşısına tek tabanca ile çıkıp, onunla müsademe edecek kadar kendisinde bu cesareti bu sorumluluğu, bu vatan sevgisini, görev sevgisini bilen arkadaşımız. Uzun namlulu silahtan çıkan kurşunlar isabet etmiş. Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. Sonra adamı vurup indirterek sonra adamın yanına gidiyor. Tekrar ona sıkmak için. Vurup onu indirmese, insanlara kaçma zamanı tanımasa çok büyük bir zayiat verilebilirdi. O kadar kahraman ki şoku falan atlatmış. ‘Çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken vurulmuşum farkında değilim’ diyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.