Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması yürekleri acıttı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması yürekleri acıttı!
Siyonist İsrail’le yapılan anlaşmanın sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama Mavi Marmara gazileri, şehit yakınları, Filistin davasına gönül verenlerin yüreklerini acıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki iftar programında yaptığı, “Siz kalkıpta Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?” çıkışı Mavi Marmara gazileri, şehit yakınları, Filistin davasına gönül verenlerin yürekleri kırdı. Kamuoyunda İsrail ile yapılan anlaşmayı karşı yükselen tepkileri savuşturmak için yapılan bu açıklamanın ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter’da da, “İHH Terör Örgütü İlan Edilsin” hastagi bile açıldı.
 
İHH TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİLSİN 

Türkiye-İsrail arasında yapılan anlaşmanın yankıları devam ediyor. Anlaşmaya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ilk ağızdan karşı çıkmış ve yapılan anlaşmadan İsrail’in kazançlı çıktığını açıklamıştı. Bunun üzerine önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mavi Marmara’yla ilgili, “Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz?” değerlendirmesi geldi. Cumhurbaşkanı’nın bu çıkışının ardından uzun süre Twitter’da bir numaralı gündem olan “#İHHTerörÖrgütüİlanEdilsin” hashtaginde yapılan paylaşımlarla İHH adeta linç edildi.
 
“İSRAİL’İN KAZANÇLI ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Tepkinin nedeni İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın yaptığı açıklamalar. Peki, bu açıklamalarda neler var? İHH Başkanı Bülent Yıldırım Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşma hakkında yaptığı değerlendirmede, “Bunu bir zafer olarak görmüyoruz. İsrail’in kazançlı çıktığını düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Ablukanın kalkmadığını aksine resmileştiğini söyleyen Yıldırım, “Gazze limanının açılmadığı gözden kaçmasın” diye konuşmuştu. Bir şeyin gözden kaçtığının altını çizen Yıldırım, İsrail’in Gazze’de bulunan doğalgazı çıkartmayı hedeflediğini söylemişti. “Dava kan sahibinindir” diyen Yıldırım, bu davaların düşmesi mümkün olmadığını vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.