İsrail ve Suriye’den sonra sıra zalim Esad'da mı?

İsrail ve Suriye’den sonra sıra zalim Esad'da mı?
İsrail ile anlaşma Rusya ile normalleşmenin ardından gözler Suriye ile ilişkilere çevrildi. Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinde ara buluculuk yaptığını iddia eden Perinçek zalim Esad ile anlaşmanın sinyallerini şimdiden vermeye başladı.

‘Sıra Suriye’de Çözüm Halep’te’ manşetiyle çıkan gazetenin haberinde şu ifadelere yer verildi: “Ankara-Moskova hattındaki krizin aşılmasıyla gözler Suriye ile ilişkilerimize çevrildi. Uzmanlar, Suriye Ordusu’nun Halep ile PYD ve IŞİD’in hakim olduğu bölgelerde kontrolü sağlamasıyla terörün ortadan kalkacağını vurguladı.”

‘Ordular Buluşmalı ve Suriye ile temas şart’ alt başlıklarının altında emekli Orgeneral Necati Özgen’in “Devleti yönetenler toprak bütünlüğümüzü garanti altına almak için komşularla iyi ilişkiler kurmalıdır.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Doğu Perinçek imzalı 'Emevi Camisi’ne tankla girilmiyor' başlıklı yazıda Rusya ile teröre karşı Suriye’nin kuzeyinde bir işbirliği şartına dikkat çekilerek, “Türkiye’den Suriye’ye terör ihracına derhal son verilmelidir. Artık Emevi Camisi’ne ayakkabılarımızı çıkartarak girme zamanı gelmiştir.” denildi.

Perinçek geçtiğimiz günlerde Türkiye Rusya ilişkilerinin düzelmesinde etkili rol oynadığını beyan etmişti. Bu ifadeler ve bütün komşularla ilişkilerde iyileşme sinyali veren Başbakan’ın sözlerinin ardından gözler masum bebeklerin, kadınların eli kanlı katili Esad ile de el sıkışıp sıkışılmayacağına çevrildi.

Zalim Esad Suriye’de taş üstünde taş bırakmadan aralıksız bombalamaya devam ederken CHP’li heyetler ve Perinçek’le ekibi Esad’ı ziyaret edip sarayında gülümseyen pozlar vermiş bu fotoğraflar hakkında Erdoğan, “Kara bir leke, utanç vesikası” ifadelerini kullanmıştı.

Şimdi İsrail ve Rusya ile ilişkilerde normalleşmeye gidilmesinin ardından zalim Esad ile de normalleşmeye gidilip gidilmeyeceği merak konusu.

Tarih Perinçek’i haklı çıkartacak mı? Bekleyip göreceğiz!

Habervaktim.com

perincek-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.