Yakalanan terörist neler anlattı neler!

Yakalanan terörist neler anlattı neler!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır'ın Lice ilçede operasyonları devam ediyor.Ormanlık alanda çıkan çatışmada 2 PKK'lı ölü ele geçti, 4 PKK'lı neler anlattı neler..

Lice İlçesi kuzey ve güneyindeki dağlık ve ormanlık alanda 23 Haziran'da başlayan, 7'nci Kolordu Komutanlığı'nın yürüttüğü, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularının katıldığı, Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamında dün Lice İlçesi'ne bağlı Yalaza ve Çağdaş Köyü yakınlarında çıkan çatışmalarda 2PKK'lı öldürülürken, 4 PKK'lı da yakalandı.

ELE GEÇEN SİLAHLAR

Öte yandan Yalaza Köyü bölgesinde etkisiz hale getirilen PKK'lıların üzerinde ve yakın bölgede yapılan aramalarda, silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtilen açıklamada "Yalaza Köyü bölgesinde etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları üzerinden ve yakın bölgeden; ele geçirilen bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte; 2 adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 362 muhtelif fişek, 2 telsiz, 18 muhtelif şarjör, 2 pil grubu (muhtemelen el yapımı patlayıcı düzeneği için hazırlanmış), 1 dürbün, 4 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan şemsiye, yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen bölücü terör örgütü mensupları ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmış olup, ele geçirilen malzemelere el konulmuştur. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

YAKALANAN TERÖRİST ANLATTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır'ın Lice ilçede operasyonları devam ediyor.Ormanlık alanda çıkan çatışmada 2 PKK'lı ölü ele geçti, 4 PKK'lı neler anlattı neler..

Aslen Hataylı olduğunu söyleyen 'Gülan' kod adlı kadın PKK'lı, askeri yetkilinin sorduğu soruları yanıtladı. Hatay'dan geldiğini ve HDP'lilerle buluştuğunu ve burada tanıştığı bir kadının kendisini PKK'lılara teslim ettiğini söyleyen kadın terörist, yaklaşık 1 yıldan beri örgüt içerisinde faaliyet gösterdiğini belirterek, "Çatışma çıkınca köylülere haber verdik gelin bizi kurtarın diye. Onlar da geldiler ormanı ateşe verdiler. Grup sorumlusu grup sorumlusu Zeynep ve Zehra kaçtı bizi öne verdiler, sonra Berfin öldü ben kaldım. Benim de mermim bitti ben de teslim oldum" dedi. 

Yüzü kapatılan bir kişi de, "Ormanı niye ateşe verdiniz?" diye soran askeri yetkiliye, "Kalabalık köylüler geldi gelin ormanı ateşe verelim ki teröristler kaçsın diye. Biz de geldik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.