Tahliye edilen aydınlar soluğu PKK gazetesinde aldı

Tahliye edilen aydınlar soluğu PKK gazetesinde aldı
PKK gazetesine desteğe koşup eş yayın yönetmenliği yaptıkları için terör propagandasından tutuklanan Şebnem Korur Fincancı ile Erol Önderoğlu'nun ardından Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin de serbest bırakıldı.

PKK gazetesine desteğe koşup eş yayın yönetmenliği yaptıkları için terör propagandasından tutuklanan Şebnem Korur Fincancı ile Erol Önderoğlu'nun ardından Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin de serbest bırakıldı. Bu isimler PKK gazetesine giderek "Mücadaleye devam" dedi.

Kalemlerinden, açıklamalarından kan damlayan sözde "aydın"ların, "yazar"ların PKK gazetesi Özgür Gündem'e destekleri adeta cezasız kaldı. Hepsi de tahliye edildi; bölücü propagandanın cezasız kalmasından güç bulan sözde aydın ve yazarlar, soluğu PKK gazetesinde aldı.  

PKK gazetesine desteğe koşarak eş yayın yönetmenliği yapan ve terör propagandasından tutuklanan Şebnem Korur Fincancı ile Erol Önderoğlu'nun ardından Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin de dün serbest bırakıldı.

Tahliyeler karşısında PKK gazetesi Özgür Gündem zafer ilan etmişti. Tahliye edilen isimler soluğu Özgür Gündem'de aldı. 

PKK yayın organı Özgür Gündem gazetesi tarafından başlatılan ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılarak, bölücü yayınlara destek veren ve haklarında açılan soruşturma çerçevesinde terör propagandasından tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı ve sözde gazeteci Erol Önderoğlu önceki gün tahliye edildi. Dün de Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin tahliye edildi. Oysa bu isimler Hükümet yetkilileri ve medyası tarafından "cezalarını bulacaklar" yaygarasıyla hapse gönderilmiş, özellikle şehit ailelerinde "bölücü kalemlere gerekli cezalar kesiliyor" algısı oluşmuştu.

Ancak bu isimlerin birkaç gün sonra  sessiz sedasız serbest bırakılması ve Hükümet ile medyadan buna en ufak bir tepkinin gelmemesi hayal kırıklığı oluşturdu.

Bu ikili tavır, terör destekçisi sözde aydın ve yazarların elini güçlendirdi.

Bu isimler tahliye olur olmaz yeniden PKK gazetesine desteğe koştular ve devlete, şehit aileleri adeta meydan okudular.

PKK gazetesi Özgür Gündem, bu durumdan duyduğu memnuniyeti manşetine çekti ve "Dayanışma dalga dalga büyüyor" başlığını attı. Sözde haberde "Tahliye edilen nöbetçi genel yayın yönetmenlerimiz Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu gazetemizi ziyaret ederek mücadeleye devam edeceklerini belirttiler" denildi. 

Terör destekçisi sözde aydın ve yazarlara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet'in tepkisinin bir anda kesilmesi, ardından bu isimlerin tahliye edilmesi ve terör desteğine kaldıkları yerden devam edebilmelerine fırsat verilmesi şaşkınlıkla karşılanıyor; millet "Bu nasıl terörle mücadele? Ha bire milletin gazı alınıyor, terörist destekçileri sonra el altından, sessizce serbest bırakılıyor. Kimse bize mahkemenin takdiri demesin. Devleti yönetenler isterse, o suçlular cezalarını çekmekten asla kurtulamaz" diyor.

Bu arada PKK gazetesi kim basıyor? PKK yayın organı Özgür Gündem nerede basılıyor? PKK gazetesi Özgür Gündem'in Akit patronu Mustafa Karahasnoğlu ile ilgisi ne?

Malum, PKK gazetesi Özgür Gündem Ankara'da Akit gazetesi patronu Mustafa Karahasanoğlu'na ait matbaada ve Akit'in "kiracımız" dediği Arslan Güneydoğu Matbaacılık A.Ş. tarafından basılıyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.