EURO 2016, Dünya Kupası'na fark attı

EURO 2016, Dünya Kupası'na fark attı
EURO 2016'da, futbolseverlerin son model televizyonlara ilgisi, geçmiş dönemlerdeki Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası satışlarına göre daha büyük oldu

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016), TV satışlarını artırdı. Futbolseverlerin son model televizyonlara olan ilgisi, geçmiş dönemlerdeki Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonasını da geride bıraktı.

10 Temmuz'a kadar sürecek olan EURO 2016, başta ev sahibi Fransa olmak üzere şampiyonaya katılan ülke ekonomilerinde doping etkisi yaratırken, 8 yıl aradan sonra şampiyonada yer alan Türkiye'de de heyecana neden oldu. Türkiye'de şampiyonadan olumlu etkilenen sektörlerin başında ise TV üretici ve perakendeciler geliyor.

Arçelik'in satışları yüzde 15 arttı 

Şampiyona öncesi, teknolojide "ilk" ve "en"leri sunan TV ürünleri, başarılı reklam çalışmaları ve rekabetçi kampanyaları ile bu döneme "güçlü" bir hazırlık yapan Arçelik, haziran ayında perakende TV satış adedini geçen yıla göre yüzde 15 artırdı. Arçelik, şampiyona döneminde de TV'leri için sunduğu ücretsiz montaj ve kesintisiz servis imkanı ile tüketicilerin yanında olmaya devam etti.

Vestel yetkilileri de EURO 2016'nın TV satışlarına etkisinin geçmiş dönemlerdeki Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası satışlarına göre daha büyük olduğunu belirterek, "Bu tarz dönemlerde tüketiciler, TV alma planlarını öne çekerek hem kampanyalardan yararlanıyor hem de maçları yeni televizyonlarıyla izleyerek daha keyifli bir deneyim yaşıyor. Tüketiciler, daha net ve geniş bir ekranda maç izlemeyi tercih ettikleri için genellikle 48 inç ve üzeri boyutlardaki televizyonları satın alıyor. Restoran ve kafe gibi toplu şekilde maç izlenen yerlerde de büyük ekran tercih ediliyor." ifadelerini kullandılar.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy, yıllar içerisinde bu tür önemli spor aktivitelerinin satışlara olumlu yansımalar yaptığını belirterek, "Dünya ve Avrupa Kupası dönemlerinde satışlarda yüzde 10-15 büyüme yaşanıyor. EURO 2016 turnuvası da beklediğimiz üzere satışlarda bir hareketlenmeye neden oldu. Özellikle Türkiye pazarında Türk Futbol Milli Takımının UEFA EURO 2016 turnuvasına katılımı satış üzerinde pozitif bir etki yarattı." şeklinde konuştu. 

"TV satışları yüzde 10-15 seviyesinde arttı"

LG Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği ve Beyaz Eşya Satış Direktörü Ergün Altay da EURO 2016'nın TV satışlarına olumlu katkısının yadsınamayacağını belirterek, "Pazara baktığımızda, özellikle büyük inç TV'ler ve ULTRA HD televizyonların satışında artış yaşanırken, LG Türkiye özelinde ise OLED televizyonlarımızda bunu hissettik. Her ne kadar toplam TV satışlarına olumlu etkisi olduğunu söylesek de bunun beklentilerin altında kaldığını da belirtmemiz gerekir. Yüzde 10-15 seviyelerinde bir artıştan söz edebiliriz." şeklinde konuştu.

Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım ise, TV satışlarının Avrupa Şampiyonası öncesinde mayıs ayında yaptıkları kampanyalar ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'nin üzerinde artış gösterdiğini belirterek, "Avrupa Şampiyonası döneminde satışlara baktığımızda özellikle 4K Ultra HD televizyonlara talebin arttığını gözlemliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 43 inç ve daha küçük ekran boyutlu TV’ler daha fazla talep görürken, artık daha büyük ekranlara olan talepte de artış oluyor." dedi. 

"Milli takımın maç günlerinde, TV satışlarında yüzde 30'luk artış kaydedildi"

TeknoSA Kategori Direktörü Kayhan Ozar, teknoloji ve spor arasındaki ilişkinin her geçen gün güçlendiğine işaret ederek, Türkiye’de futbola ilginin çok yüksek olduğunu, futbolun ve önemli organizasyonların da tüketicilerin talebine olumlu bir yansıması bulunduğunu, özellikle milli takımın turnuvada yer almış olmasının satışlarına ciddi oranda ivme kazandırdığını söyledi.

Ozar, "Bu büyük organizasyon, teknoloji ayağında da televizyonların son modellerle değiştirilmesi için güçlü bir motivasyon yarattı. Genelde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası dönemlerinde TV satışlarında yüzde 10-15 bir büyüme yaşanırken, EURO 2016 kapsamında Türk Milli Takımımızın maç günlerinde, diğer günlere oranla TV satışlarında yüzde 30'luk bir artış kaydedildi." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.