Süreç bayramdan sonra başlıyor

Süreç bayramdan sonra başlıyor
Cumhuriyet Başsavcılıkları, bayramın ardından, 682 dokunulmazlık dosyasıyla ilgili 139 milletvekilini ifadeye çağırmaya başlayacak.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin, Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, söz konusu dosyaların hazırlandıkları savcılıklara iade edilmesiyle başlayan yargı süreci Ramazan Bayramı'nın ardından hızlanacak.

Adalet Bakanlığında bekleyen ve aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 57 milletvekili hakkındaki 117 dosyanın savcılıklara gönderilmesiyle, resmen yargı süreci başlamıştı.

BAZILARI İFADEYE ÇAĞIRILDI

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Adalet Bakanlığının, Anayasa değişikliğinin ardından, TBMM'ye göndermeyerek, doğrudan iade ettiği 117 dosyaya ilişkin işlemleri yapmaya başladı. İlgili Cumhuriyet Başsavcılıkları 117 dosya kapsamında, bugüne kadar aralarında HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş, Yüksekdağ ile HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik Özkan, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerini ifadeye çağırdı.

ASIL MESAİ BAYRAM SONRASI

TBMM'de bekleyen ve savcılıklara iade edilmek üzere, Adalet Bakanlığına iletilen 139 milletvekili hakkındaki 682 dosyanın tamamı, bakanlık tarafından savcılıklara gönderildi.

Söz konusu 682 dosyanın işlemlerini sürdüren Cumhuriyet Başsavcılıkları şu ana kadar bu dosyalarla ilgili ifadeye çağırma işlemine başlamadı.

Cumhuriyet Başsavcılıklarının bu dosyalar için Ramazan Bayramı sonrasında milletvekillerini ifadeye çağırmaya başlayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.