12 bin kişi iftar yaptı

12 bin kişi iftar yaptı
Çankırı'da belediye tarafından düzenlenen iftar organizasyonuna yaklaşık 12 bin kişi katıldı.

 

 

 

Belediyenin düzenlediği sokak iftarları kapsamında Atatürk Bulvarı'nda 1 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kuruldu. Etkinliğe katılan AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Koray Erdoğan masalarını gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Ezanın okunmasının ardından vatandaşlar, dua ederek iftar yaptı.

"Ramazan ayının manevi iklimini hep birlikte yaşıyoruz"

Belediye Başkanı Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlikte iftar yapmanın Türk toplumunun kültüründe bulunduğunu kaydetti.

79 bin nüfusa sahip Çankırı'da bu akşam iftar sofrasını Atatürk Bulvarı'nda kurduklarını dile getiren Dinç, "Bugün 12 bin hemşehrimizle iftarımızı yaptık. İnsanlarımızın mahalle iftarlarına gösterdiği ilgi bu konuda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor." dedi.

İnsanların birlik olmaya susadığını vurgulayan Dinç, "İnsanlar birlikte olmaya, bir olmaya susamışlar. Biz, mahalle iftarlarında bu açlığı, bu susuzluğu bir nebze olsun gidermeye çalışıyoruz. Birlik beraberlik ne kadar güzel. Birlik beraberlikteki feyzi, ilgiyi, dostluğu, paylaşmayı hep birlikte yaşıyoruz.

Çankırı insanının bu tür güzel duygulara ne kadar bağlı olduğu bu tür iftarlarda ortaya çıkıyor. Ramazan ayının manevi iklimini hep birlikte yaşıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.