İstanbul'u bekleyen elektriksiz kalma tehlikesi

İstanbul'u bekleyen elektriksiz kalma tehlikesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yatırımların gerçekleşmediği takdirde yaşanacak tehlikeye işaret etti.

Yakın gelecekte yatırımlar yapılmazsa İstanbul’un elektriksiz kalabileceğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eski altyapıya dikkat çekerek, “Anadolu’dan, Karadeniz’den İstanbul’a elektrik taşıyoruz. Büyük risk. Bu işin hiç şakası yok. Bu yatırımları önümüzdeki 3 - 5 yılda hayata geçirmezsek yarın bir gün elektrik kesintileri başlayacak” dedi.

Çin’in başkenti Pekin’deki G20 Enerji Bakanları toplantısından dönüş yolunda uçaktaki sohbetin ana gündemi “enerji” oldu. Türkiye’nin enerjide hiç vakit kaybetmeden yatırım yapması gerektiğinin altını ısrarla çizen Bakan Albayrak, bu noktada kapımızdaki önemli bir tehlikeye de dikkat çekti. 

"BU İŞİN ŞAKASI YOK"

Önümüzdeki dönemde acilen yatırım yapılmazsa İstanbul’un elektriksiz kalabileceğini ifade eden Albayrak, “Marmara Bölgesi Türkiye’nin elektriğinin 3’te 1’ini tüketiyor. Bölgenin elektriğini Anadolu’dan taşıyoruz, Karadeniz’den elektrik getiriyoruz. İletim kayıpları ve maliyet büyük risk. Bu işin hiç şakası yok, bu milli bir mesele. Marmara Bölgesi’nde baz yatırımı yapacağız. Nasıl yapacağız? Ya gazdan, ya ithal kömürden ya da yerli kömürden... Biz bunu yerli kaynakla yapmak istiyoruz. ‘O yatırıma karşısınız, buna karşısınız’ diye bir şey yok. Kimse kusura bakmasın. Elektrikte bir sıkıntı olduğunda vatandaş bize soracak. ‘Niye ondan, niye bundan yapmadın’ demeyecek. Bu yatırımları önümüzdeki 3-5 yılda hayata geçirmezsek yarın bir gün elektrik kesintileri başlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.