Sisi Darbesi 3.’üncü Yılında Amerika’da Protesto Edildi

Sisi Darbesi 3.’üncü Yılında Amerika’da Protesto Edildi
Mısır’da yapılan darbenin 3’üncü yılı New York Manhattan’daki Mısır Başkonsolosluğu önünde protesto edildi

Mısır’da 3 Temmuz 2013’te gerçekleşen ve etkileri hala sürmekte olan darbenin yarın 3. yılı. Demokrasiye yapılan darbe Amerika’da da protesto edildi.
 New York Manhattan’daki Mısır Başkonsolosluğu önünde toplanan grup sloganlar atarak Sisi’yi kınadı. Grup daha sonra darbe karşıtı gösterilerde can verenler anısına dua edip namaz kıldı.
 Kadın ve çocukların da katıldığı gösteride grup daha sonra ellerinde darbe karşıtı sözlerin yer aldığı pankartlarla Birleşmiş Milletler binasına yürüdü.
 3 Temmuz’da ne oldu?
 Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetlerinin hükümet ve eylemcilere verdiği 48 saatlik uzlaşma süresinin dolması üzerine 3 Temmuz günü yönetime el koyuldu.
 Darbenin sonucu olarak 30 Haziran 2012 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi de tutuklandı. Ülke çapında başlatılan darbe karşıtı gösterilerde ise çok sayıda insan hayatını kaybetti. 3 Temmuz’da ordunun yönetime el koymasının ardından güvenlik güçlerince sivil halka yönelik gerçekleştirilen katliamlarda ölü sayısı 3 bin 533, yaralı sayısı da 11 bin 520’ye ulaştı. Mısır’daki darbeye karşı protestolar ve tepkiler bugün halen devam etmektedir. Özellikle Muhammed Mursi’nin 16 Haziran 2015 günü idam kararının onaylanması üzerine dünyanın farklı kesimlerinden tepkiler verildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.