Kaza nasıl oldu?

Kaza nasıl oldu?
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, helikopter kazasının tamamen hava koşullarından kaynaklandığını belirtti.

Giresun'un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun'a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde 2'si asker, 4'ü askeri personel eş ve çocukları olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. 

Yaralıların tedavi gördüğü hastanelerden Yağlıdere Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, daha sonra Giresun Devlet Hastanesine geçerek buradaki yaralılarla ilgili bilgiler aldı. Daha sonra basın mensuplarına kazayla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, helikopter kazasının tamamen hava koşullarından kaynaklandığını söyledi.

Helikopter kazasında 7 kişinin şehit olduğunu 8 kişinin ise yaralandığını belirten Canikli, “Bugün saat 17.15 sıralarında 15 kişiyi taşıyan Skorsky helikopterimiz Tohumluk mevkiinde özellikle yoğun sis ve kötü hava koşulları nedeniyle ki halen daha devam ediyor. 7 kişi hayatını kaybetti. 8 tane yaralımız var. Yaralılardan 5’i Giresun Devlet Hastanesinde tedavi görüyor. Bir yaralımız Alucra Devlet Hastanesinde, bir yaralımız ise Sivas’a sevk edildi. Diğerleri de buraya gelmek üzere. Jandarma Bölge Komutanımız ve ekibi bugün Alucra’da bazı karakollara ve jandarma birliklerine özellikle terörle mücadele konusunda özel olarak görevlendirilen birliklere bayramlaşmaya gittikten sonra dönerken bir kaza meydana geliyor. Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları. Hiçbir şekilde dışarıdan müdahale veya ona benzer saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değildir” diye konuştu.

Helikopter kazasında hiçbir patlamanın söz konusu olmadığını kaydeden Canikli, “Hem şehitlerimiz hem de yaralılarımız çarpmaya bağlı olarak meydana gelen başta ve göğüsteki travmalardır. Hiçbir patlama söz konusu değildir. Düşme esnasında ya da bir yangın durumu söz konusu değildir. Yaralılarımız ve şehitlerimizin hiçbir tanesinde yanık mevcut değildir. Çarpmaya ve travmaya bağlı olarak yaralanmış veya şehit olmuşlardır. Özellikle sosyal medyada birileri tarafından farklı bir şekilde düşürüldüğü noktasında bir takım söylemler var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.