PKK'yla ilgili şok gerçek

PKK'yla ilgili şok gerçek
Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın kardeş şehir Antalya'ya yönelik 'sömürge usulü' sözlerine ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

 

Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın kardeş şehir Antalya'ya yönelik 'sömürge usulü' sözlerine ilişkin, "Belediye Başkanımıza buradan sesleniyorum, şu anda PKK Doğubayazıt esnafından haraç istemektedir. Bu bir sömürgedir, sömürüdür. Kendisi çıkıp, buna karşı çıksın. Ağrı halkı hem Ağrı valisinden hem de belediye başkanından hizmet ve huzur beklemektedir." dedi.

Orduevi yanındaki Valilik çadırında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Işın, beraberindeki heyetle vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Ağrı ile kardeş şehir olan Antalya Belediyesi'ne ilişkin sarf ettiği sözlerini anımsatan Işın, şu değerlendirmelerde bulundu:

ÇOK ÇİRKİN BİR ŞEKİLDE YANSITILDI

"Malumunuz Antalya ile Ağrı şehri bir kardeşlik havası içerisinde ramazanı geçirdiler. Antalya Belediyesi ile Patnos Belediyesi ve Dedeli Belediyesi kardeş belediyeler olması meclislerinden geçmiştir. İlimizle de münasebetleri yine ramazanın vermiş olduğu feyzi ve bereketle bir yardımlaşma ve dayanışma içerisinde geçmesi tertiplenmiştir. Ancak buda sayın belediye başkanı tarafından çok çirkin bir şekilde kamuoyuna yansıtılmıştır. Ağrı halkı ne valinin ne de belediye başkanının tasallutundadır. Ağrı halkı hür ve özgürdür. Kendi özgür iradesi ile de kiminle kardeşlik kuracağını kendisi karar verir."

KARDEŞLİKTEN ZARAR GELMEZ

Işın, 81 vilayetteki 78 milyonun kardeş olduğunu vurgulayarak,"Kardeşliğin bazı insanlarda alerji yarattığını biliyoruz. Biz istiyoruz ki ben, belediye başkanı ve bu ülkede yaşayan 78 milyon insan kardeşlikten bahsetsin ve 78 milyon insanın kardeş olduğunu ifade etsin. Kardeşlikten hiçbir zaman zarar gelmez. Bu manada sadece Ağrı ile Antalya kardeş değil, 81 vilayet, 78 milyon insan bu ülkede kardeştir, kardeşçe de yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

PKK KÜRTLERİ SÖMÜRÜYOR

"Eğer sömürgecilikten bahis edilecekse, PKK terör örgütü 32 yıldır Kürtleri sömürmektedir." diyen Vali Işın, sözlerine şöyle devam etti:

"Nasıl sömürmektedir? Esnafı haraca bağlayarak sömürmektedir. İnsanların çocuklarını dağa götürüp öldürerek sömürmektedir. Buraya yatırımın gelmesini engelleyerek sömürmektedir. Vatandaşlarımızın araçlarını yakarak, yollarını keserek sömürmektedir.

PKK ESNAFTAN HARAÇ İSTİYOR

Ben sayın Belediye Başkanımıza buradan sesleniyorum, şu anda PKK Doğubayazıt esnafından haraç istemektedir. Bu bir sömürgedir, sömürüdür. Kendisi çıkıp, buna karşı çıksın. Ağrı halkı hem Ağrı Valisinden hem de Belediye Başkanından hizmet ve huzur beklemektedir. Başka bir şey beklemektedir. Huzuru bozanlara hem Ağrı belediyesi karşı çıkacaktır. Hem Ağrı Valisi karşı çıkacaktır. Ben belediye başkanımızın Ağrı'nın huzurunu bozanlara karşı çıkmasını istiyorum."

PKK terör örgütünün huzuru bozduğunu kaydeden Işın, "Ağrı halkı huzurunu istemektedir. Ağrı halkı barış ve huzur içerisin de yaşamaktadır. Dolayısıyla hiçbir şekilde kendisini huzursuz etmekte rıza göstermemektedir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.