HDP'li belediyeler şimdi yandı!

HDP'li belediyeler şimdi yandı!
HDP’li belediyelerin PKK’ya aktardığı paralar yakın takibe alındı. Başbakanlık ve bakanlık müfettişleri hesapların izini sürecek.

Hükümet, Güneydoğu’da belediyeler üzerinden terör örgütü PKK’ya para aktarılmasının önüne geçmek için ‘üç koldan inceleme’ başlatıyor. Bugüne kadar sadece İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelediği belediyeler, bundan sonra Maliye Bakanlığı müfettişlerince de mercek altına alınacak. Maliye’nin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri, belediye başkanlarının 7-8 bin lira maaş verdiği personelin hesaplarının peşine düşecek. MASAK ekipleri, belediye çalışanı görünen kişilerin bu paraları terör örgütüne aktarıp aktarmadığını belgeleriyle tespit edecek. PKK’ya personel, iş makinesi gibi her türlü desteği veren belediyelerin, işçilere yapılan maaş ödemesi adı altında dağa aktardığı paraların hesabını soracak önemli bir düzenlemeye gidiliyor. HDP’li belediyelerin, taşeron şirketler üzerinde çalışan personel dahil olmak üzere giderlerinin yüzde 90’ına yakın bölümünü personel giderlerine ayırması dikkati çekmişti. Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekse Başbakan Binali Yıldırım, katıldıkları toplantılarda işçilere maaş adı altında yapılan ödemeler yoluyla örgüte para aktarıldığı konusuna vurgu yaptı.

BÜYÜK BÖLÜMÜ ÖRGÜTE

Başbakan Yıldırım’ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısında da konu detaylı şekilde masaya yatırıldı. Belediyelerin, 3 yıllık sözleşmelerle işçilere 7 bin lira maaş ödemesi yaptığı, bu paraların büyük bölümünün de PKK’ya aktarıldığı neredeyse kesin bir bilgi olarak dile getirildi. Ancak resmi bir işlem yapılabilmesi için bu ilişkinin, belgelerle kanıtlanması gerektiğine dikkat çekildi. Bu görev için de, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemesinin yeterli olmadığı, hesapların takibine ilişkin Maliye Bakanlığı müfettişlerinin de devreye girmesi gerektiği üzerinde duruldu.

HESAPLARIN İZİ SÜRÜLECEK

Star Gazetesi'nden Şerife Güzel'in haberine göre, vatandaşa hizmet yerine personel gideri adı altında terör örgütüne para aktaran HDP’li belediyelerin hesaplarına üç koldan inceleme başlatılması kararlaştırıldı. Bugüne kadar sadece İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme yaparken, işçilere maaş adı altında ödenen ve dağa aktarılan paraların tespiti için Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri de devreye girecek. MASAK ekipleri, inceleme yapacağı belediyelerde personele ödenen maaşların hangi hesaplara aktarıldığının takibini yapacak. Hesaplar, yapılan ödemeler, aktarılan şirketler ve isimler üzerinden dağa giden paranın izi sürülecek. Bu bağlantının kanıtlandığı çalışanlar ve belediye için adli ve idari her türlü işlem anında yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.