EURO 2016'da finalin adı belli oldu

EURO 2016'da finalin adı belli oldu
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) yarı finalinde Fransa, Almanya'yı 2-0 yenerek finalde Portekiz'in rakibi oldu.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) yarı finalinde Fransa, Almanya'yı 2-0 yenerek finalde Portekiz'in rakibi oldu.

Almanya'nın yüzde 64 oranla topa sahip olduğu ilk yarıda, golü Fransa buldu. 45+1. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşunda, Evra ile birlikte yükselen Schweinsteiger topa elle müdahale edince, hakem Rizzoli penaltı noktasını gösterdi. Bir dakika sonra kullanılan penaltıda Fransız golcü Griezmann, meşin yuvarlakla kaleci Neuer'i farklı köşelere yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi ve Fransa, bu skorla soyunma odasına önde gitti.

İkinci yarıya agresif başlayan Almanya, rakibinin iyi savunması karşısında zorlandı. Fransa, müsabakanın 72. dakikasında farkı 2'ye çıkardı. Alman defans oyuncularına baskısı sonucu topu kapan Pogba, soldan ortasında kaleci Neuer'in tokatladığı meşin yuvarlak, Griezmann'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top, filelerle buluştu: 0-2

Kalan dakikalarda Almanya farkı azaltacak pozisyonları bulsa da Fransa kalecisi Lloris'i geçemedi ve karşılaşma 2-0 sona erdi.

Fransa Milli Takımı, 1984 ve 2000'de şampiyon olduğu Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvalarından sonra üçüncü defa finale adını yazdırdı.

Takımına galibiyeti getiren golleri atan Antonie Griezmann, turnuvada 6 golle en çok gol atan oyuncu konumunu korudu.

Almanya'yı 2-0'la geçen turnuvanın ev sahibi Fransa, finalde Portekiz ile 10 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00'de Saint-Denis şehrindeki Stade de France'ta karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.