İngiltere 22 yıldır böyle olmadı

İngiltere 22 yıldır böyle olmadı
Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkan İngiltere'de tüketici güveni 22 yılın dibini gördü.

Brexit sonrası İngiltere çalkalanmaya devam ediyor. Ülkedeki tüketici güveni Aralık 1994'ten bu yana en sert düşününü kaydetti.

Araştırma şirketi GfK ve İngiliz Daily Telegraph gazetesinin İngiltere'de 30 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında 2 bin 2 kişiyle yapılan araştırmaya göre ülkede tüketici güveni bir önceki aydaki -1 seviyesinden -9 seviyesine geriledi. Böylece tüketici güveni Aralık 1994'ten bu yana en sert düşününü kaydetti.

GfK Piyasa Dinamikleri Araştırma Başkanı Joe Staton konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede "Belirsizlik döneminde, tüketici güveninde çok ciddi şekilde düşüş gözlemledik. Dikkate aldığımız temel bütün kıstaslarda düşüş var." ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'DEN HİNDİSTAN ATAĞI

Öte yandan İngiltere'nin geçen ay yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten çıkış kararı almasının ardından ülkenin İş ve Yeteneklerden Sorumlu Bakanı Sajid Javid’in Hindistan ile olası bir ticaret anlaşmasının sağlanması için görüşmeye hazırlandığı belirtiliyor.

İngiliz yayın kurumu BBC’nin haberine göre Javid yakın zamanda Hindistan’ı ziyaret ederek karşılıklı bir ticaret anlaşmasına dair müzakerelerde bulunmaya hazırlanıyor. Javid’in aynı zamanda benzer görüşmeler için ABD, Çin, Japonya ve Güney Kore’ye bir dizi ziyarette bulunacağı kaydedildi.

Resmi verilere göre Hindistan İngiltere’deki en büyük üçüncü doğrudan yabancı yatırımcı konumunda. İki ülkenin toplam ticaret hacmi geçen yıl 16,55 milyar sterlin seviyesindeydi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.