Kırkpınar’da güvenlik önlemleri arttırılacak

Kırkpınar’da güvenlik önlemleri arttırılacak
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 655’incisi düzenlenecek olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde, güvenlik tedbirlerinin arttırılacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18-24 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftasından, festival alanına girişi sağlayan iki köprünün girişlerine koyulacak güvenlik kapısıyla emniyet önlemlerinin arttırılacağını belirtti. Gürkan, özellikle son zamanlarda yaşanan terör olayları çerçevesinde Kırkpınar’da da güvenlik önlemlerinin arttırılacağın belirterek, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güreşlerin yapıldığı tarihi yarımadaya girişi sağlayan iki köprünün girişine güvenlik kapısı koyacaklarını söyledi.

“KÖPRÜ GİRİŞLERİNDE GÜVENLİK KAPISI OLUŞTURULACAK”

Gürkan, bu yıl Kırkpınar’ın geçtiğimiz yıllara göre daha güzel geçeceğine inandığını belirterek, son dönemde yaşanan terör olaylarına da değindi. Kırkpınar’da da bu gibi olayların olmaması için önemlerin alındığına dikkat çeken Gürkan, “İnşallah hem Kırkpınar’da hem de ülkemizde bir olay olmadan hayatımıza devam ederiz. Kırkpınar için Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığımızla birlikte uzun süredir çalışma içerisindeyiz. Geniş güvenlik önlemleri alacağız. Bir takım tedbirler aldık. Sarayiçi’ne girişler bu yıl kontrollü olacak. Bu durum içeri girişleri biraz yavaşlatacak ama bunu yapmak zorundayız. Tarihi yarım adaya girişi sağlayan iki köprünün girişinde de güvenlik kapıları oluşturulacak. Bu konuda uzman olan emniyetimizin görüşleri çerçevesinde gereken ne varsa yapacağız. Güvenlik güçlerimizin koordinesinde tüm kontroller yapılacak. Biz belediye olarak onların tüm taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Amacımız bir sıkıntı yaşamadan Kırkpınar’ı bitirmek. Ben güzel bir Kırkpınar olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“KIRMIZI DİPLİ MUMLA DAVETLERİMİZ BAŞLIYOR”

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yıl güzel ve sıkıntısız olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen ve Salı günü Ankara’da kırmızı dipli mumla davet turuna çıkacaklarını belirten Gürkan; “Salı günü Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Edirne Valisi Günay Özdemir ile birlikte Ankara’ya gidip devlet büyüklerimizi kırmız dipli mumla Kırkpınar’ımıza davet edeceğiz. Çünkü son haftaya giriyoruz. Görüşebildiklerimize ilk elden davetiyelerini vereceğiz, görüşemediklerimizin davetiyelerini de özel kalemlerine bırakacağız. Geçtiğimiz süre içinde sadece Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme imkanı bulmuştuk. Ülkenin içinde bulunduğu koşullara da bakarsak henüz kim gelecek kim gelmeyecek belli değil. Tabii inşallah son anda bir şey olmaz” dedi.

“4 BÜYÜK KONSER OLACAK”

655’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri organizasyonuyla ilgili olarak çalışmaların da çoğunun bittiğini hatırlatan Gürkan, “Ufak tefek eksiklikler var. Onları da kısa sürede halledeceğiz. Konserler konusunda da bir karar verdik. Geçtiğimiz yıllarda biliyorsunuz Pazartesi gününden başlayıp Pazar gününe kadar konserlerimiz olurdu. Ama ülkenin içinde bulunduğu şartları biliyoruz. Onun için bu sene Çarşamba günü başlatacağız konserleri. 4 tane büyük konser yapacağız. İsimler henüz kesinleşmedi. Ama ülkemizin önde gelen sanatçıları Edirnelilerle buluşacak. Yine bu yıl güvenliği dağıtmamak açısından geçtiğimiz yıllarda Gölet ve Saraçlar Caddesi’nde yapılan konserleri de yapmayacağız. Tüm konserler Sarayiçi’nde olacak. Konser yapıp yapmamayı çok tartıştık. Ama hem halkımızı eğlendirmek hem de halkı Sarayiçi’ne çekmek için böyle bir karar aldık. Umarım bir sıkıntı olmadan güzel bir hafta geçiririz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.