Türkiye'ye altın madalya

Türkiye'ye altın madalya
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Yasmani Copello Escobar, erkekler 400 metre engelli finalinde altın madalyanın sahibi oldu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden organizasyonun üçüncü gününde erkekler 400 metre engelli finalinde milli atlet Yasmani Copello Escobar, 48.98'lik derecesiyle yarışı birinci sırada tamamlayarak altın madalya kazandı.

Yarışta İspanyol Sergio Fernandez 49.06'lık derecesiyle ikinci, İsviçreli Kariem Hussein ise 49.10'luk derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye, böylece şampiyonanın üçüncü gününde altın madalya sayısını ikiye çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli atlet Escobar'ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli atlet Yasmani Copello Escobar'a telgraf göndererek tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli atlet Escobar'a tebrik telgrafı gönderdi.

Polat Kemboi Arıkan altın, Ali Kaya ise gümüş madalya kazandı

Öte yandan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 10 bin metre finalinde milli sporculardan Polat Kemboi Arıkan altın, Ali Kaya ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden organizasyonda, erkekler 10 bin metre finalinde milli atletler Polat Kemboi Arıkan ve Ali Kaya, baştan sona önde koştukları yarışta ilk 2 sırayı elde etti.

Ay-yıldızlı sporculardan Polat Kemboi Arıkan 28.18.52'lik derecesiyle altın, Ali Kaya ise 28.21.42'lik derecesiyle gümüş madalyaya uzandı. Bu kategoride İspanyol Antonia Abadia ise 28.26.07 ile üçüncü sırada yer aldı. Türkiye, bu sonuçla şu ana kadar şampiyonada 3 altın, ikişer gümüş ve bronz madalya kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.