4 milyon kişi kaydoldu

4 milyon kişi kaydoldu
Bir sene önce hizmete başlayan e-Nabız'a şimdiye kadar 3 milyon 600 binin üzerinde kullanıcı kaydoldu.

Dünyadaki benzerlerinden ayrılan ve alanında öncü olan sistem üzerinden ayrıca kan ve organ bağışı da yapılabiliyor. Sistem üzerinden şu ana kadar yaklaşık 39 bin vatandaş tarafından 565 bin organ bağışı bildiriminde bulunuldu. e-Nabız'ın organ bağışı sekmesinden vatandaşlar bağışlamak istediği organlarını seçip onayladığında yaşadığı bölgedeki en yakın Organ Bağış biriminin kendisiyle irtibat kurmasını sağlayabiliyor.

4 YENİ UYGULAMA BAŞLADI
Sağlık Bakanlığı, e-Nabız'ın sağlığın her alanında kullanılabilmesi için diğer Bakanlıklarla ortaklaşa çalışmalar da yürütüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında Sporcu Sağlığı Bilgi Sistemi hizmete alındı ve sporcuların ilaç-gıda etkileşimleri ve doping etkisine yol açacak çapraz etkileşim bilgilerine erişmeleri sağlandı.

BULAŞICI HASTALIKLAR TAKİP EDİLECEK
Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında bulaşıcı hastalık takibine yönelik kurumlar arası koordinasyon kurulacak ve bulaşıcı hastalığa yakalanmış öğrenciler tespit edilerek söz konusu öğrencilerin okul ve sınıf bilgileri ışığında önlemler alınarak bulaşıcı hastalığın yayılması engellenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı sağlık ekipleri hac ve umreye giden vatandaşların sağlık bilgilerine erişim sağlayabilecek ve orada yapılan işlemler e-Nabız'a gönderilebilecek.

HAMİLELER İÇİN TAKİP SEKMESİ
Hamile vatandaşlar için gebelik takiplerine yönelik bilgilendirme ve hatırlatma mesajları, küçük çocuğu olan vatandaşların çocuklarının aşı takip bilgileri ve büyüme eğrileri, vatandaşların randevu zamanları ile ilgili bilgi mesajları gibi özellikler en yakın zamanda e-Nabız'da olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.