Raporla kurtuldular

Raporla kurtuldular
Paralel Yapı mensubu olmaktan haklarında gözaltı kararı bulunan muvazzaf 2 amiral ile 3 binbaşı rapor aldıkları için gözaltına alınamadı. FETÖ davasında yargılanan pek çok Paralel Yapı mensubu daha önce yurt dışına kaçtığı için yakalanamamıştı.

Paralel Yapı mensubu olmaktan haklarında gözaltı kararı bulunan muvazzaf 2 amiral ile 3 binbaşı rapor aldıkları için gözaltına alınamadı. FETÖ davasında yargılanan pek çok Paralel Yapı mensubu daha önce yurt dışına kaçtığı için yakalanamamıştı.  Söz konusu muvazzaf subayların akıbetleri merak ediliyor.

 İzmir Cumhuriyet Başssavcılığı tarafından, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında 10 ilde başlatılan operasyonda, 2 amiral ve 4 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi. Bir binbaşı gözaltına alınırken, 2 amiral ve 3 binbaşı ise rapor aldıkları için gözaltı işlemi uygulanamadı.

İzmir’deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturması sırasında sahte delil üretilmesini sağladıkları iddiasıyla 2 amiralin de aralarında bulunduğu 6 denizci subay hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 6 muvazzaf askerden Binbaşı A.Ö.’nün İstanbul’da gözaltına alınıp İzmir’e getirildiği ve adliyeye sevkedildiği belirtildi. 2 amiral ve 3 binbaşı ise rapor aldıkları için gözaltı işlemi uygulanamadı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli olan Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A., binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z. hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların, askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, "eskort kızlar tarafından yapıldığı öne sürülen fişleme ve belge sızdırma suçlarını, kendilerinin işlediği" iddiasıyla arandıkları öğrenildi.

Paralel Yapı üyesi olmakla suçlandıkları belirtilen zanlıların, askeri personeli etnik kökenlerine göre fişledikleri iddia edildi. İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında yargılanan 356 sanığın tamamı beraat etmişti. Sanıkların beraat etmesinin ardından, soruşturma kapsamında sahte delil üretildiği gerekçesiyle, aralarında İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın da bulunduğu polisler hakkında dava açılmıştı. Tutuklu sanıkların da bulunduğu bu dava henüz sonuçlanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.