Esed'in ayağına kadar gittiler!

Esed'in ayağına kadar gittiler!
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed dün Avrupa Parlamentosunda Dış İşler Komisyonu Başkanı Yardımcısı Javier Couso başkanlığında Suriye’ye iki günlük gezide bulunan AB Parlamento heyetini kabul etti.

Toplantıda Suriye’deki son durumlar ve terörün ele alındığı görüşmede ayrıca, dünyanın birçok yerini hedef alan terörün yayılması ve yıkım etkileri görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Esed Suriye ve Ortadoğu’da yaşananların, kültürel ve coğrafi bağlantıların olduğu Avrupa’ya yansımalarının gayet normal olduğunu belirtti. Avrupa devletlerinin günümüzde tanık olduğu terörle birlikte mülteci dalgalarına dikkat çeken Esed; tüm bunların nedeninin Batılı bir kısım liderlerin kendi vatanları ve halklarının çıkarlarına hizmet etmeyen politikalar yürütmeleri olduğunun altını çizdi.

Esed söz konusu bu Batılı liderlerin Suriye’deki silahlı terör örgütlere siyasi örtü ve destek temin ettiklerini belirtirken, bu destekleriyle yayılan ve güçlenen terörün Avrupa ülkelerine yayılmasının gayet normal olduğunu ifade etti.

Hükümetlerinin yanlış politika ve tutumlarını düzeltmede Avrupa’daki parlamentolara düşen role vurgu yapan Esed; bu hükümetlerin teröre destekleriyle birlikte uyguladıkları ekonomik yaptırımların Suriyelilerin can ve mal güvenliğini sabote ettiği gibi yaşamlarını da zorlaştırdığına dikkat çekti.

Esed tüm bunların çok sayıda Suriyeliyi evini barkını terk edip başka ülkelere gitmesine yol açtığını belirtti. Konuk heyet üyeleri ise Suriye’ye ziyaretleri ve Suriye halkının terör nedeniyle yaşadığı zorlukları gözleriyle görmelerinin, AB hükümetlerinin yanlış tutumlarını düzeltme çabalarında yardımcı olacağını söyledi.

AB Parlamentosu heyet üyeleri, hükümetlerinin teröre destekleri ve Suriye’ye ekonomik yaptırımlarına son vermeleri için çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi. Suriye’nin egemenliğini koruma gereğinin altını çizen heyet üyeleri; Suriyelilerin kendi geleceklerini herhangi bir dış müdahale olmaksızın kendi elleriyle ve egemen kararlarıyla yapılandırmaları önemine vurgu yaptı.

Al-Masdar News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.