Mardin belediyesi nasıl HDP'nin eline geçti?

Mardin belediyesi nasıl HDP'nin eline geçti?
PKK, 2 Mehmetçik ile 1 sivilin şehit düştüğü dünkü Mardin saldırısını belediye aracıyla gerçekleştirdi. Peki, yıllarca muhafazakar partilerce yönetilmiş Mardin'de belediye nasıl oldu da HDP'nin eline geçti? İşte cevabı:

Bölücü terör örgütü PKK kahpe eylemlerini aralıksız sürdürüken, hemen hergün şehit haberleri geliyor; ateş düştüğü yeri yakıyor; gencecik şehitlerimiz 1-2 gün gündemde kaldıktan sonra unutulup gidiyor. 

PKK'nın kahpe eylemlerinde en büyük desteği HDP'li belediyelerden gördüğü biliniyor. 

Çöp toplama işini dahi rutine indiremeyen HDP'li belediyeler adeta sadece PKK'ya hizmet veriyor. 

HDP belediyelerdeki tarihi gücüne, çözüm sürecinin hızlı estiği 2014'te yapılan yerel seçimlerde ulaştı. 

Kalesi konumundaki Diyarbakır'a 2 büyükşehir daha ekledi; Mardin ile Van. 

AK Parti iktidarına en yakın gazetelerden Güneş'in ilk sayfadan genişçe aktardığı habere göre, PKK dünkü Mardin saldırısını belediye aracıyla gerçekleştirdi. Peki bu il, yıllarca muhafazakar partilerce yönetilmiş Mardin'de belediye nasıl oldu da HDP'nin eline geçti? 

AK Parti Mardin belediyesini, Çözüm Süreci kapsamında yürürlüğe koyduğu Büyşükşehir Yasası'yla kaybetti. 

Mar­din, AK Par­ti ik­ti­da­rı­nın Çö­züm Sü­re­ci kap­sa­mın­da bü­yük­şe­hir yap­tı­ğı il­ler­den. (Van da öy­le.)

Habervaktim.com olarak o dö­nem, ik­ti­da­rı çok uyar­dık.

“Bu ya­sa ile ye­rel yö­ne­tim­ler­de dev­let ira­de­si za­yıf­la­tı­lır­ken, si­ya­si be­le­di­ye ira­de­si güç­len­di­ri­li­yor. Böl­ge­sel ya­pı­yı çağ­rış­tı­ran ye­ni dü­zen­le­me­nin et­nik mil­li­yet­çi­lik­le bir­leş­me­siy­le olu­şa­cak at­mos­fer­de bu il­ler­de et­nik mer­kez­li si­ya­sal par­ti­le­rin dı­şın­da bir par­ti­nin se­çim ka­zan­ma­sı im­kân­sız ha­le gel­miş ola­ca­k” de­dik.  

Ör­ne­ğin 22.10.2012 ta­rih­li ya­zı­mız­da “Bu dü­zen­le­mey­le te­rö­rün fi­nans­ma­nı hu­su­sun­da çı­ban­ba­şı ko­nu­mun­da olan Di­yar­ba­kır Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­ne 2 bü­yük­şe­hir be­le­di­ye­si da­ha ila­ve edil­miş ola­cak­tır. Va­n’­ı, bun­la­rın elin­den bir da­ha kim­se ala­maz, AK Par­ti­’nin elin­de­ki Mar­din de on­la­rın eli­ne ge­çe­r” uya­rı­sın­da bu­lun­duk.  

Sa­mi­mi­yet­ten de­ğil ta­ma­men kol­tuk, pa­ra ve ün uğ­ru­na ik­ti­da­rın at­tı­ğı her adı­mı si­lah­la­nıp mu­ha­lif­le­re kur­şun sı­ka­bi­le­cek de­re­ce­de sa­vu­nup, poh­poh­la­yan kral­dan çok kral­cı­la­rın so­rum­suz ya­yın­la­rı­nın da et­ki­siy­le bu uya­rı­la­rı­mız gö­rül­me­di bi­le.

Son­ra ne ol­du? 

Ya­sa­nın yü­rür­lü­ğe ko­nul­du­ğu  Ara­lık 2012 son­ra­sın­da ya­pı­lan ilk ye­rel se­çim­ler­de ya­ni 30 Mart 2014’te Mar­din AK Par­ti­’den HDP’­ye geç­ti; Va­n’­da AK Par­ti oy­la­rı da­ha da düş­tü. 

Hem de, dep­rem­de dev­le­tin tüm im­kan­la­rı­nı se­fer­ber et­me­si­ne, çok iyi bir sı­nav ver­me­si­ne rağ­men ya­şan­dı bu dü­şüş.

Açılım süreciyle adeta hortlatılan Kürt et­nik mil­li­yet­çi­li­ğinin do­ğur­du­ğu bek­le­nen son! 

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.