"Türkiye Türklerin değil TC vatandaşlarınındır"

"Türkiye Türklerin değil TC vatandaşlarınındır"
Bir dönem AK Parti'den milletvekilliği de yapan Star yazarı Resul Tosun, "Türk" vurgusu ve "Türkiye Türklerindir" sözüne tepki göstererek, bunların yerine "Türkiye, TC vatandaşlarınındır" sözünün kullanılmasını tavsiye etti.

Eski AK Parti milletvekili Star yazarı Resul Tosun, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine tepki gösteren siyasileri eleştirdiği yazısında "Türk" ve "Türkiye Türklerindir" sözleriyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

"Türk" vurgusu ve "Türkiye Türklerindir" sözüne tepki gösteren Resul Tosun, bunların yerine "Türkiye, TC vatandaşlarınındır" sözünün kullanılmasını tavsiye etti.  

Resul Tosun şöyle yazdı: " 'Türkiye Türklerindir.’ söylemi PKK’nın ekmeğine yağ sürmek demektir. Bölücülerin ve ayrılıkçıların iddialarına destek vermek demektir. 

‘Türk kelimesi diğer etnik grupları da kapsar’ savunmasına kimse inanmamaktadır.

Eğer Türkiye’ye illa bir sahip belirlenecekse bence en uygunu ‘Türkiye, TC vatandaşlarınındır.’ söylemidir.

Belki o zaman birilerinin etnik damarlarını kabartmamış oluruz."

Bu ilkenin kuşatıcı ve kucaklayıcı bir ilke olduğunu ve bizi müminlerle kardeş kıldığını ifade eden Resul Tosun, şöyle devam etti:

"Bu ilke ile hareket ettiğiniz zaman Müslümanlara, Türk, Kürt, Arap, Çerkez vs veya Fransız, Alman, Iraklı, Suriyeli, vs.  diye bakamazsınız.

Cumhurbaşkanı İstanbul ile Şam arasında, Ankara ile Kahire arasında, Bursa ile San’a,  arasında fak gözetmeyen, Kudüs’u Mekke-Medine’yi ve diğer İslam beldelerini hülasa İslam dünyasını kucaklayan söylemi bu ilkenin bir tezahürü olarak her türlü takdirin üzerindedir.

Dünya Müslümanları Türkiye’yi bir ümit kapısı olarak görüyorlarsa , yönetimin bu ilkeyi önemsemesi sebebiyledir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum