Bu acının tarifi yok! 21 yıl sonra defnedildiler

Bu acının tarifi yok! 21 yıl sonra defnedildiler
Srebrenitsa’da bu yıl, kimlik tespiti yapılan 127 soykırım kurbanı daha defnedilecek.

Srebrenitsa'daki soykırımın 21. yılı kapsamında, Avrupa'nın farklı ülkelerinden yüzlerce motorcu Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan Srebrenitsa'ya hareket etti.

“Unutmadık, unutturmayacağız" sloganıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Srebrenitsa Motosiklet Maratonu'na katılan motorcuların Saraybosna'nın en işlek caddelerinden geçişi renkli görüntülere sahne oldu. Alkışlanan motorcular, gösterilen ilgiye el sallayarak karşılık verdi.

En genç kurban 14 yaşında

Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen motorcular, Bosna Hersekli motorcularla Saraybosna'da buluştuktan sonra cenaze törenlerinin düzenleneceği Srebrenitsa'ya hareket etti. Srebrenitsa'da bu yıl, kimlik tespiti yapılan 127 soykırım kurbanı daha defnedilecek. Kurbanların 12'sinin öldürüldüğünde 18 yaşından küçük, en genç kurbanın 14 yaşındaki Avdija Memic ve en yaşlısının ise 77 yaşındaki Mustafa Hadzovic olduğu açıklanmıştı.

Naaşlar fabrikada bekletiliyor

127 kurbanın cenazelerini taşıyan konvoy, cenaze töreninin düzenleneceği Potoçari'ye geldi. Konvoyda yer alan TIR'daki tabutlar, buradaki Saraybosnalılar tarafından savaş esnasında Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde görev yapan Hollandalı askerlerin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasına yerleştirildi.

Srebrenitsa'da ne oldu?

Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Sırp birlikleri tarafından işgal edilmesinin ardından BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplara teslim edildi. Sırplar, 8 binden fazla Boşnak erkeği ormanlık alanlarda ve fabrikalarda katletti. Katledilen Boşnaklar toplu mezarlara gömüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.