Afrikalının farkı ne?

Afrikalının farkı ne?
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye madalyalar kazandıran devşirme sporcuların vatandaşlığı hiç tartışılmazken Suriyeliler söz konusu olunca fırtına koparılıyor. Sadece bu tablo bile tartışmayı bilmediğimizi gösteriyor.

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, 7 Kenyalı, 2 Jamaikalı, 3 Etiopyalı, 1’er Ukrayna, Küba, Güney Afrika, Azerbaycanlı olmak üzere 16’sı devşirme olan sporcularla, 4 altın, 5 gümüş 2 bronz madalya kazandı. 11 madalyanın 9’unu devşirme sporcular aldı. Bu durum kamuoyunda bir tartışma konusu olmadı. Bu nedenle akıllara Hükümetin vatandaşlık kriteri nedir? sorusu geliyor.

AFRİKALI ATLETLER NEDEN ALKIŞLANIYOR

Bugünlerde Suriyelilere vatandaşlık verileceğine dair büyük bir tartışma yaşanırken Kenyalı, Jamaikalı, Ukraynalı sporcuların Türk vatandaşlığa alınarak olimpiyatlara sokulması ve ülkemize altın madalyalar getirmeleri bazı kesimler tarafından hiç tartışılmıyor. Çoğu Afrikalı zenci atletlerin ülkemize altın madalya getirmesini alkışlayanlar Suriyelilerin vatandaşlığına ise sorgusuz sualsiz karşı çıkıyor.

Afrikalı atletlerin başarısına alkış tutanlar, detayları netleşmeyen ve kamuoyunun net bilgi sahibi olmadığı Suriyelilere vatandaşlık konusuna ülke ekonomisi, sporu, tanıtımına katkı açısından hiç bakmıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.