Tüm gözler YAŞ'a çevrildi!

Tüm gözler YAŞ'a çevrildi!
FETÖ'yle mücadele için kritik gözüyle bakılan YAŞ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak. YAŞ'ta 4 yıllık rütbe bekleme süresini dolduran 106 general ve amiral terfi bekliyor.

1-4 Ağustos'ta Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak YAŞ'ta 106 general ve amiral terfi bekliyor. Personel Kanunu'nda yapılan değişiklikle göreve 2013 yılında atanan komutanlar da listede olacak.

185'e ULAŞACAK

Bu durumda bulunduğu rütbeye 2013 yılında atanan 79 general ve amiralle birlikte YAŞ'ta durumu değerlendirilecek toplam general ve amiral sayısı 185'e ulaşacak. Rütbesinde 4 yılını dolduran general ve amiraller ise terfi ya da görev süresinin 1 yıl uzatılması anlamına gelen temdit alamazlarsa emekli olacaklar.

BİN 325 ALBAY EMEKLİ EDİLEBİLİR

Çok sayıda albayın emekliye ayrılmasının beklendiği YAŞ toplantısında emekli edilecek albayların sayısı, bin 325'e kadar yükselebilir.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) halen 6 bin 102 albay görev yapıyor ve bu sayı toplam personelin yüzde 16'sına tekabül ediyor. Albay rütbesindeki yığılmanın nedeni TSK Personel Kanunu'nun emeklilikle ilgili bölümü. Kanuna göre subaylar, harp okullarından mezun olmalarının 31. yılı dolmadan, kendi isteği dışında emekli edilemiyor.

Rütbedeki yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla bu yıl çok sayıda albay emekli edilecek. TSK Personel Kanunu'na, ocak ayında bir geçici madde eklendi. Geçici madde 28, 29 ve 30. yılındaki albayların da sadece bu yıla mahsus olmak üzere, emekli edilebilmesinin önünü açtı. Böylece görevde 31 yılı henüz tamamlamamış bin 75 albay için emeklilik kapısı aralandı. 31 yılı tamamlayan albaylardan YAŞ'ta 50 kadarı generalliğe terfi ederken, yaklaşık 250'si emekli edilecek. Böylece bu yıl TSK'dan emekli edilecek albayların sayısı, bin 325'e kadar yükselebilir. Habertürk'te yer alan habere göre YAŞ 2017 toplantısında personel reformu yaparak yığılmayı kalıcı şekilde sona erdirecek.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.