Tehlikeli gerginlik devam ediyor.

Tehlikeli gerginlik devam ediyor.
Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde 1’i Suriyeli 2 kişinin öldüğü, 3 Suriyelinin de yaralandığı olayların ardında ilçede yaşanan tedirginlik devam ediyor.

Kavgada yaşamını yitiren 18 yaşındaki Mehmet Bayraktar’ın ailesi, oğullarını yitirdiklerini ve başka birinin daha canının yanmaması için bugüne kadar Beyşehir halkının sevgiyle kucakladığı Suriyelilerin, artık ilçeden gitmesi gerektiğini söyledi.

Beyşehir’de geçen cumartesi günü iddiaya göre Suriyelilerin sokak köpeğini tekmelemesi yüzünden çıkan ve 2 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı bıçaklı kavganın ardından, ilçede gerginlik sürüyor. Polisin olayın ardından aldığı geniş güvenlik önlemi ilçe genelinde devam ediyor. Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve Konya’dan takviye olarak gelen yaklaşık 400 polis, kentin farklı noktalarında olası bir gerginliğe karşı hazırda bekletiliyor. 

SURİYELİLERİN EVLERİ TAŞLANDI

Yaklaşık 900 Suriyelinin yaşadığı Beyşehir’de olayın ardından kaldıkları evlerin taşlandığı belirtilen Suriyeliler ilçeden ayrıldı. 

Bazıları da kaldıkları evlerden dışarı çıkmadı.

”BAŞKA CANLAR YANMASIN”

Evlerinde taziyeleri kabul edip, yakınlarıyla acılarını paylaşan ölen Mehmet Bayraktar’ın ailesi ise, başka canların yanmaması için önlem alınmasını istedi. Ölen gencin dedesi Mehmet Bayraktar, ”Acımız büyük. Bir hiç uğruna oğlumuzu yitirdik. Beyşehir halkı olarak Suriyelilerin aç ve açıkta kalmaması için koşturduk. Ancak onların yaptıkları ortada. Artık Suriyelilere çözüm bulunmasını, hatta ilçeden göç etmelerini istiyoruz. Çünkü bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın. Suriyelilerin ne yapacağı belli değil” dedi.

’ARTIK BURADA OTURMALARINI İSTEMİYORUZ’

Olayın ardından öfkeli grup tarafından Suriyeli ailelerin kaldığı evlerin taşlandığı binanın altında işyeri bulunan Mustafa Sevimli, Suriyelilerin artık tehlike arz etmeye başladığını söyledi.

Suriyelileri mahallede kabul ettiklerini anlatan Sevimli, "Ama şimdi tedirginiz. Artık burada oturmalarını istemiyoruz. Suriyeliler, buraya misafir olarak gelmişler ve misafir gibi olmalarını istiyoruz. Biz de misafirperverliğimizi yaparız. Ama çılgınlık yaparlarsa da Beyşehirliler arkasında durmaz bunların. Bugüne kadar da Beyşehirliler, sevgiyle kucakladı ”dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum