Organları 3 kişiye umut oldu

Organları 3 kişiye umut oldu
Bursa'da beyin kanaması geçirip ölen kadının karaciğer ve 2 böbreği 3 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 42 yaşındaki Ş.P. beyin kanaması sebebiyle Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ş.P., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Organ Nakli Koordinatörlüğü ile aile arasında yapılan görüşmelerin ardından aile organlarının bağışlanmasını kabul etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Çekirge Devlet Hastanesi Organ Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, "Hastamız 42 yaşında. Ani bir beyin kanamasıyla hastaneye getirildi. Bu sabah beyin ölümü gelişti. Tetkiklerini tamamladık. Ailesine durumu bildirdik. Aile gerçekten mükemmel bir davranışla hiç ikiletmeden organları bağışlama kararı verdi. Karaciğer ve 2 böbreği alınacak. Korneaları da 2 insana görme sağlayacak. Ailesine örnek davranıştan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Didinen, "Bu dönorumuzla birlikte hastanemizde rekor kırdık. Bunu halkımızın duyarlılığı ve çalışma arkadaşlarımızın çalışmasına borçluyuz. Geçen sene 15 dönerle birinci olan hastanemiz, şimdiden 16'ya ulaştı. Bu gurur kaynağıdır" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İsmail Tırnova ise, "Çekirge Devlet Hastanesi'nden karaciğer ve böbreklerini alacağız. Bu organlardan 1'i Çanakkale'ye 2 tanesi Uludağ Üniversitesi'ne gidecek" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.