Ruhani'den nükleer tehdidi

Ruhani'den nükleer tehdidi
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Batılı ülkelerin yapılan anlaşmayı ihlal etmesi durumunda nükleer programa geçiş yapacaklarını söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, İran ve P5+1 grubu arasında geçen sene imzalanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran'da düzenlenen toplantıda konuşan Ruhani, "Anlaşmanın ihlal edilmesi herkesin zararına, anlaşmayı ihlal etmek isteyen taraf da uluslararası arenada kaybeden olacaktır" dedi.

Ruhani, anlaşmanın küresel alanda barış, güvenlik ve istikrar getirdiğini belirterek,"Kapsamlı Ortak Eylem Planı bütün ülkelerin faydasınadır" ifadesini kullandı.

NÜKLEER TEHDİDİ

İran'ın yükümlülüklerini yerine getirdiğini kaydeden Ruhani, nükleer anlaşmanın Batılı ülkeler tarafından ihlal edilmesi halinde İran'ın anlaşmadan önceki nükleer programına hızlı bir şekilde dönüş yapacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, "Eğer bir gün P5+1 sözünden dönerse nükleer programda istediğimiz noktaya kısa süre içinde ulaşma kapasitesi ve hazırlığına sahibiz" diye konuştu.

İRAN'A SİLAH SATIŞI KALKTI

Ruhani ayrıca, anlaşmayla İran'a silah satışının kaldırıldığını, bu sayede ülkesinin savunma kapasitesinin arttığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.