İntikam için düğmeye bastılar

İntikam için düğmeye bastılar
Cumhurbaşkanı Hollande, Charles de Gaulle uçak gemisinin sonbaharda Ortadoğu’ya gönderileceğini açıkladı. Fransa, Musul’un DAEŞ’ten geri alınması için Irak’a daha fazla askeri danışman gönderecek.

Fransız Savunma Bakanlığında düzenlenen bir davette konuşan Hollande,  ‘’Charles de Gaulle uçak gemisinin de içinde olduğu bir deniz savaş filosu  sonbaharda DAEŞ karşı düzenlenen operasyonlarda bölgede görev yapacak.Çünkü,  geçen yıl ocak ve kasım ayında bize saldıranlara bizim de gereken karşılığını  vermemiz gerekir.’’ dedi.

Fransa’nın Irak’ta DAEŞ karşı mücadele eden düzenli birliklere daha  fazla destek sağlayacağını kaydeden Hollanda, burada savaşan Irak askerlerine  danışman olarak yardımcı olmak için daha fazla Fransız askerinin bölgeye  gönderileceğini belirtti. Hollande, Irak ordusuna danışmanlık yapacak Fransız askerlerinin Musul’un terör örgütünden geri alınmasına katkı sağlamak için  çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Paris’i 13 Kasım 2015’te kana bulayan terör saldırılarının hemen  ardından Fransa ilk kez Charles de Gaulle savaş gemisini, DAEŞ ile mücadeleye  katkı sağlamak için bölgeye göndermişti.

Kendisine eşlik eden 4 fırkateyn, bir  denizaltı ve ikmal gemisi ile bölgede görev yapan Fransız uçak gemisi, mart  ayında ülkeye dönmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.