Hayrettin Karaman’a okuyucu sitemi!

Hayrettin Karaman’a okuyucu sitemi!
Türkiye’de ya iktidarın veyahut muhalefetin borazanlığına mahkum olan medyaya okuyucu isyanı, Hayrettin Karaman Hoca’nın köşesine böyle yansıdı.

Türkiye’de ya iktidarın veyahut muhalefetin borazanlığına mahkum olan medyaya okuyucu isyanı, Hayrettin Karaman Hoca’nın köşesine böyle yansıdı: Yahu bir gün de şu gazetede halkın ve esnafın sıkıntıları ve şikâyetleri ile ilgili bir haber, bir yazı çıksın ne olur!

“Kul kusursuz olmaz” diyerek Yeni Şafak yönetimine tavsiyelerde bulunan ünlü fıkıhçı Hayrettin Karaman, bugünkü köşesini bir okuyucusunun sitemine ayırdı. Karaman bir okuyucusunun, gazetelerin halkın ve esnafın sıkıntılarından uzak durduğunu dile getirerek sitem ettiğini yazdı.

Karaman’ın köşe yazısının ilgili kısmı şöyle: 

Yakın bir zamanda bir tatil yerinde iyi niyetli ve Yeni Şafak'a da abone olduğu anlaşılan bir zat ile aramızda şu konuşma geçti:

-Hocam bu gazeteyi bırak!

-Niçin?

-Yahu bir gün de şu gazetede halkın ve esnafın sıkıntıları ve şikâyetleri ile ilgili bir haber, bir yazı çıksın ne olur!

-Her güzelin bir kusuru olur, ben bu gazeteyi genel olarak güzel bulduğum için yazmaya devam ediyorum, ben gazeteden çıkmasam da senin istediğin yazılar orada çıksa daha iyi olmaz mı?

Tebessüm ederek:

-Öyle olsun hocam!

Gazeteye tavsiye ediyorum, gazetenin bir yerinde “halk ile” kabilinden bir bölüm ayrılsın, çeşitli kesimlerden halk ile temaslar kurulsun, tenkitler, şikâyetler ve takdirler alınsın gazeteye yansıtılsın, gerektiğinde değerlendirmeler de yapılsın.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum