Pokemon Go Türkiye'de siyaset arenasına da bulaştı

Pokemon Go Türkiye'de siyaset arenasına da bulaştı
Dünyada yeni çılgınlık olarak tanımlanan 'Pokemon Go' oyunu, Türkiye'de siyaset arenasına da bulaştı.

Milyonlarca kişinin oynadığı 'Pokemon Go' adlı akıllı cep telefonu oyununda CHP ve MHP genel merkezleri pokemon'ların kavga ettiği yer olan'Pokemon GYM' olarak gözüküyor. AK Parti Genel Merkezi'nin arkasında ise pokestop adı verilen bir nokta yer alıyor. Kızılay'daki Başbakanlık binasında ise sadece pokestop yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Çankaya Köşkü, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve HDP Genel Merkezi'nde ise oyuna dair bir noktaya rastlanmıyor.

TBMM'DE İKİ NOKTADA

Oyuncuların sokaklarda topladıkları pokemon'larını geliştirip dövüştürdüğü yerler olarak bilinen GYM'lerden CHP Genel Merkezi'ndeki GYM'de sarı renkli takım üstünlüğünü korurken, MHP Genel Merkezi'nde ise kırmızı renkli takım hakimiyetini sürdürüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre Meclis'te ise iki tane GYM noktası var. 'TBMM Fışkiye' olarak adlandırılan noktada mavi takım, diğerinde ise kırmızı takım liderlik ediyor. Oyuncuların pokemon avlamak için kullanılan topları kazandıkları 'pokestop' olarak adlandırılan noktalardan biri ise AK Parti Genel Merkezi'nin arkasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.