İran'ın 'mobil fuhuş' projesi

İran'ın 'mobil fuhuş' projesi
İran, mobil uygulamayla para karşılığında gençler arasında 1 günlük muta nikahı kıymaya başladı. Skandal projeyi değerlendiren ilahiyatçılar, muta nikahının fuhuş olduğunu belirtti.

Irak, Suriye ve Yemen’de filli işgaline devam eden İran, safavi devleti hayali için toprak işgalinden sonra ahlak işgali için hamlelerini yapmaya başladı. Bu kapsamda, İran’da yayın yapan İbtikar Gazetesi, Telegram isimli mobil mesaj uygulamasıyla, yaş şartı aranmaksızın üyeler arasında muta nikahı yapıldığını yazdı. Gazete, yaş şartı aranmayan kullanıcıların 180 TL ile 2 bin 100 lira arasındaki ödemelerle 1 gün ile 99 yıl arasında muta nikahı kıyıldığını gözler önüne serdi. Program, kuruluşundan kısa süre geçmesine rağmen 7 bini aşkın kullanıcıya ulaştı, ayrıca yetkililer uygulamayı yasal olarak niteledi.

İslam nikahını inkar etmek

Mobil muta nikahı uygulaması Türkiye’deki ilahiyatçıların büyük tepkisine neden oldu. İran’ın yeni projesini değerlendiren ilahiyatçı yazar Dr. İhsan Şenocak, muta nikahının fuhuş olduğunu, gençlerin yanlış yollara sürüklendiğinin tespitini yaparak, şunları söyledi: “1 günlük nikah fuhuştur. Kadın ticareti yapıp, İslam’ı buna vasıta kılıyorlar. Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimiz Hayber’de muta nikahını kaldırmıştır, Mekke’nin fethinde de bu yasağı sahabelere iletmiştir. Muta var demek, İslami nikah sistemini inkar etmek, fuhuşa kapı açmak anlamına gelir. Muta nikahının İslam ile alakası yoktur.”

Modern Hasan Sabbahlar

İran’ın İslam coğrafyasındaki emelleri ile bu uygulamanın bağlantılı olduğunu söyleyen Şenocak, Hassan Sabbah’ın Haşhaşilerine karşı davranışı ile bunun arasındaki benzerliğe dikkat çekerek, “İran, Irak, Yemen ve Suriye’de İran emperyalizmi uyguluyor. Belki de fuhuş uygulamalarından da gelir sağlıyor olabilirler. İran muta uygulamasıyla, hem dünya da zevki hem de ahireti vadediyor. Emperyalizm de İslam alemine kadın ile girdi. Kamyon lastiği reklamında bile kadın oynatıyor. Çünkü hedefi Müslümanlar’ın ilgisini çekmek. İran, Batı emperyalizmeyle ittifak kurarak, Müslümanlar’a ‘Kadın istersen o da var’ diyor. En azından Batı açıkça İslam düşmanı, İran ise fuhuşa İslam kılıfını geçiriyor. Kısaca Hasan Sabbah’ın yaptığını bugün İran yapıyor” diye konuştu.

Kural tanımıyorlar

Bir diğer ilahiyatçı yazar Muzzaffer Dereli ise, muta nikahının ahlaki bozuntu için proje olduğunu dikkat çekti. İran emperyalizminin kural tanımadığını ifade eden Dereli, “Muta nikahı, genç nesillerin ahlakının bozulması için üretilmiş bir projedir. İran güç elde etmek için Allah’ın razı olmadığı konuları bile din kisvesi adı altında uygulamaya koyabiliyor. İran, emperyalizmini yaymak için kural tanımıyor, Sünniler’in katliamı için verilen sahte fetvalar da bunu kanıtı” şeklinde konuştu.

Diriliş Postası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.