Metro turizm muavini hakkında karar çıktı

Metro turizm muavini hakkında karar çıktı
Muğla-İstanbul seferi yapan Metro Turizm otobüsünde bir yolcuya cinsel saldırıda bulunan muavine 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Muğla'dan İstanbul'a giden otobüste mastürbasyon yaparak üniversite öğrencisi genç kıza cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen muavin 27 yaşındaki Gökhan G. 'cinsel saldırı' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme kararında, Gökhan G.'nin 'hayâsızca hareket' suçundan beraatine karar verirken, gerekçesinde ise "Hayâsızca hareket suçundan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de sanığın suça konu davranışlarının yolcu otobüsündeki diğer yolcular ve mağdur tarafından görülmeyecek bir ortamda işlenilmiş bulunması ve sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığı gibi suçun unsurları da olmadığından beraatine" ifadelerine yer verildi.

Gökhan G. 'cinsel saldırı' suçundan ise ceza aldı. Kararda ise, "Suçun işleniş şekli, suçun işlendiği yer ve zaman, failin güttüğü amaç ve saiki, suçun gece vakti yolcu otobüsünde işlenilmiş bulunması, suçun mağdura karşı işleniş tarzı ve şekli, mağdur açasından doğan manevi sonuçların ağırlığı, mağdurun suç nedeniyle geçirdiği travmanın boyutu ve sanığın kastının yoğunluğu dikkate alınarak takdiren ve teşdiden 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık söz konusu suçu beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan uyku halindeki mağdura karşı işlemiş bulunduğundan sanığa verilen cezada yasa gereği yarı ortamında artırım yapılmak suretiyle sanığın 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınarak sanığa verilen cezadan takdiren indirim yapılarak bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına" gerekçesine yer verildi.

‘Karar yerinde’

Metro Turizm A.Ş. avukatı Burçin Başak adliyeden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Sanık cinsel saldırı suçlamasından 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm oldu. Olayın biz de mağduru olmakla birlikte bu olayın asıl mağduru yolcumuzun mağduriyeti ve acıları bu yolla bir nebze de olsa dinecekse bizim için ne mutlu. Kararın yerinde olduğunu düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.