AYM’nin kararı Hüseyin Üzmez’i de etkileyecekti!

AYM’nin kararı Hüseyin Üzmez’i de etkileyecekti!
Anayasa Mahkemesi'nin, TCK’daki ‘15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışı’ istismar sayıp 8-15 yıl arası hapis öngören maddeyi iptal etmesi yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin(AYM), TCK’daki ‘15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışı’ istismar sayıp 8-15 yıl arası hapis öngören maddeyi iptal etmesi yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Eğer AYM söz konusu maddeyi daha evvel iptal etmiş olsaydı; Akit yazarı Hüseyin Üzmez, 13 yıl hapse mahkum olmayacaktı.

ÜZMEZ DE YARARLANACAKTI!

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK), çocuğun cinsel yönden istismarını düzenleyen 103. maddesinin birinci fıkrasındaki “15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına” ilişkin hükmü iptal etti. Yüksek Mahkeme, bu tür davalara ilişkin yargılamada, her bir somut olayın özelliklerinin dikkate alınmasını ve buna göre ceza tayin edilmesini istedi. AYM’nin kararı yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Yüksek mahkeme söz konusu kararı 7 yıl önce vermiş olsaydı ünlü gazeteci Hüseyin Üzmez hayatını cezaevinde bir mahkum olarak kaybetmemiş olacaktı.

Hatırlanacağı üzere Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 2009 yılında Akit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez hakkında, “cinsel istismar” ve “küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma”, “hürriyeti tahdit” suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etmişti.

ÇOCUKLARI REDDİ MİRAS TALEBİNDE BULUNDU

Bursa'da 2008 yılında, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 13 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 'cezanın infazının ertelenmesi' kapsamında tahliye edildikten sonra geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Hüseyin Üzmez'in iki oğlu reddi miras talebinde bulunmuştu.

Üzmez'in iki oğlunun talebini değerlendiren mahkeme reddi miras kararı vermişti. Sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden çıkarıldıktan kısa süre sonra tedavi gördüğü hastanede 14 Ekim 2014 günü hayatını kaybeden Hüseyin Üzmez'in oğulları A. ve M.F. Üzmez kardeşler avukatları aracılığıyla internet üzerinden mirasın reddi talebiyle 'hasımsız' davası açmış Bursa Sulh Hukuk Mahkemesi, Hüseyin Üzmez’in iki oğlunun babalarından kalan mirası istememeleri, kayıtsız şartsız reddettiği talebini usule uygun bularak, reddi mirası kabul etmişti.

Habervaktim.com