AP'de PKK sergisi açanlar bunlar değil miydi?

AP'de PKK sergisi açanlar bunlar değil miydi?
PKK terörünü, İsrail terörünü seyredip üstüne bir de kutsayan Avrupa ülkeleri terör eylemlerinden nasibini almaya devam ediyor. En son AP'de PKK ve Öcalan sergisi açan da bu zihniyetti.

PKK terörünü, İsrail terörünü seyredip üstüne bir de kutsayan Avrupa ülkeleri terör eylemlerinden nasibini almaya devam ediyor. 

Şimdi de bir kez daha Fransa. 

Ne idüğü belirsiz IŞİD, Fransa'yı kana buladı; Nice'deki kamyonlu saldırıda 84 kişi yaşamını yitirdi. 

Avrupa ülkelerinin maruz kaldığı terör eylemlerinden ders çıkarması beklenirken, aksine terör örgütlerini kutsadıkları, legalleştirmeye çalıştıkları biliniyor.

En son Avrupa Parlamentosu'nda PKK ve teröristbaşı Öcalan'ın posterlerinden oluşan bir sergi açılmıştı.

İşte o rezalete dair bilgiler:

"Vize serbestisi için Türkiye'den Terörle Mücadele Kanunu'nu değiştirmesini isteyen AP'de, terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların bulunduğu bir sergi açıldı. Daha önce de AP koridorlarına, Avrupa ülkelerinde çok rahat faaliyet yürüten PKK'nın flamaları asılmıştı.

sergii.jpg

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP), terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların bulunduğu bir sergi açıldı. AP Sosyal Demokrat Grubu Milletvekili Josef Weidenholzer'in ev sahipliğinde açılan serginin fotoğraflarını, Avusturyalı Thomas Schmidinger çekti. Bir hafta süreyle açık kalacağı belirtilen sergide, PKK'nın uzantıları PYD, YPJ ve YPG'li teröristlerin Suriye'nin kuzeyinde çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. Fotoğrafların altlarındaki bilgi notlarında da Suriye'nin kuzeyindeki bazı yerler "kanton" olarak tanımlanıyor. 2013 yılında çekilen bir fotoğrafta, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posteri, 2014'te terör örgütü PYD'nin bir kongresinde de yine Öcalan'ın fotoğrafı bulunuyor.

ap-de-pkk-sergisi-acildi-ocalan-fotograflari-var--7324932.jpeg

'PKK FLAMALARINA DA İZİN VERİLMEMELİ'

Vize serbestisi için Türkiye'den Terörle Mücadele Kanunu'nu değiştirmesini isteyen AP'de duvarlara daha önce terör örgütü YPG'yi simgeleyen bez parçaları asılmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Haziran'da Brüksel'e yaptığı ziyarette konuya ilişkin şunları söylemişti: “Teröristler ile ilgili ifade özgürlüğü konusunda çifte standarttan uzak durmak lazım. Bugün Avrupa Parlamentosu'nda DAEŞ'in paçavralarına izin verilmiyorsa, PKK'nın paçavralarına da izin verilmemeli. DAEŞ'in Avrupa içinde uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı yapmasına nasıl izin verilmiyorsa, PKK'nın bu tür faaliyetlerine de göz yumulmamalı. Dolayısıyla ifade özgürlüğü konusunda da maalesef bu çifte standartı görüyoruz. Bu konuda net ve ilkeli olmamız lazım.” 

fransa-da-teror-saldirisi-80-olu-8609671_2797_m.jpg

Çifte standartların en açık kanıtıdır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın AP'de açılan PKK/PYD sergisine tepki gösterdi. "Avrupa Parlamentosu çatısı altında her gün Türk vatandaşlarını hedef alan bir terör örgütünün propagandasının yapılması kabul edilemez." ifadesini kullanan Kalın, "Avrupa Parlamentosunun bizatihi Avrupa Birliğinin terör örgütü kabul ettiği PKK'nın organik uzantısını parlatarak neyi amaçladığını anlamakta güçlük çekiyoruz."değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa Parlamentosunun bir terör örgütünün reklamına soyunması, Türkiye olarak gündeme getirdiğimiz çifte standartların en açık kanıtıdır." diyen Kalın, şunları kaydetti: 

ASIL MAKSATLARI ANLAŞILDI

"Terör propagandası, ifade özgürlüğü kapsamında olamaz. Bu sergiyi düzenleyenler, eğer hareketlerini 'PYD'nin DEAŞ terör örgütüyle savaştığı' iddiasına dayandırıyorlarsa, kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz. Bizim açımızdan masum insanları öldüren ve kandan beslenen Nusra Cephesi, DEAŞ, PYD ve PKK arasında herhangi bir fark yoktur. Türkiye'deki terörle mücadele yasalarını her fırsatta eleştiren bazı Avrupalı siyasetçilerin asıl maksadı bu vesileyle anlaşılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum