Saldırıda ölen Türk var mı?

Saldırıda ölen Türk var mı?
Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Fransa'daki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulunarak 84 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ölenlerin kimlikleri tespit edildiğini açıkladı.

 

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Nice’deki terör saldırısında ölen veya yaralanan Türk olduğuna dair saat 13.00 itibariyle Fransız makamlarından olumsuz bir haber gelmediğini söyledi.

Saldırıyla ilgili Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Akil“Ancak zaman ilerledikçe bu durum değişebilir. Bu nedenle temkinli olmak gerekir” dedi.

KİMLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Büyükelçi Akil şunları söyledi: “Fransız makamlarının saldırıda yaşamlarını yitirenler ve yaralılarla ilgili kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

RESMİ OLARAK BİZE ULAŞMIŞ BİR HABER YOK

Nice’in bağlı olduğu Marsilya Başkonsolosluğumuz ve biz sürekli irtibat halindeyiz. Şu an için (saat 13.00 itibariyle) resmi olarak bize ulaşmış olumsuz bir haber yok.

TEMKİNLİ OLMAK GEREKİR

Dileğimiz bu durumun değişmemesi. Ancak her an bir değişiklik olabilir. Temkinli olmak gerekir. Olayla ilgili bilinenlerin dışında fazla bir ayrıntı yok. Bulunan kimlikten eylemi Tunus kökenli bir kişinin gerçekleştirdiği değerlendiriliyor. Fransız makamları çalışmalarını yürütüyor. Bizi ilgilendiren bir durum olunca bilgi vereceklerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.