Genelkurmay'a darbe yapmaya çalıştılar

Genelkurmay'a darbe yapmaya çalıştılar
Küçük bir grubun Genelkurmay Başkanlığı'nda darbe girişiminde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'dan İstanbul ve Ankara'daki olağanüstü durumla ilgili ilk açıklama geldi. Yıldırım: "Bu bir kalkışma girişimidir ve buna izin verilmeyecek" dedi. Yıldırım, "Askerin içinde bir grubun kalkışması söz konusu, bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyecek" diye konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Güvenlik güçleri, devletin diğer birimleri de gereken tedbirleri almaktadır" dedi.

Başbakan Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek "Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir" dedi.

Askerin içerisinde bir grubun kalkışması söz konusu. Bunun yapanlar en ağır bedeli ödeyecektir

Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek

Başbakan Yıldırım: "(Askeri kalkışma iddiası) Kim olduğu, hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun, asla ve asla yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz."

Bazı önemli binalara abluka gözlendi. Emniyet güçlerimiz harekete geçti.

Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kalkışmayı yapanlara karşı soruşturma başlatmıştır, adli süreçler de işletilmektedir. Güvenlik güçleri, devletin diğer birimleri de gereken tedbirleri almaktadır. Bu noktada vatandaşlarımızın, hükümetin gereken tedbirleri aldığını, almakta olduğunu bilmesinde fayda görüyorum." dedi.

Bozdağ, "Fötrünü alıp kaçacak hükümet yoktur. Bizim cesetlerimizi çiğnemeleri lazım. Demokrasiyi askıya almak için bizi tek tek kurşuna dizmeleri lazım. Hükümet bütün birimleriyle iş başındadır. Bunlara karşı hukuk içerisinde alınması gereken ne varsa yapılacaktır. Her türlü tedbir alınacaktır." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Milletimizin iradesine demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız. Hiç bir güç bizi bu kutlu yolculuktan alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum