Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz son bilgileri paylaştı

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz son bilgileri paylaştı
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, son duruma dair bilgileri paylaştı.


Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, "Ankara'da  Beştepe'deki JandarmaGenel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne  geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe  çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor.  Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi  askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma  devam ediyor, sonuçlanmak üzere." dedi. 
 
 İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili AA muhabirine  açıklama yapan Lekesiz, terör örgütü FETÖ'ye yönelik ülke genelinde başarılı bir  operasyon yürütüldüğünü belirtti.
 
  Ülke genelinde çok sayıda darbecinin gözaltına alındığını ifade eden  Lekesiz, "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin,  isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk  ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada  çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe  girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını  gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere. Bunlar TÜRKSAT'ı  kontrolleri altına almışlardı, burası tekrar ele geçirildi, temizlendi. TİB, Türk  Telekom falan, benzeri. Tüm bunlara müdahale ediliyor. Türkiye genelinde  gözaltılar yapılıyor." diye konuştu.
 
  Lekesiz, "Memlekete bu kötü akşamı yaşatanlar, Türkiye'nin enerjisini  heder etmeye çalışanlar hak ettikleri cezaya maruz kalacaklar. Hukuk dışına  çıkanların hepsi de en kısa zamanda yakalanıp, yargı mercilerinin önüne  çıkarılacak." dedi.
 
  Genelkurmay Başkanlığında Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına  yönelik bir operasyon hazırlığının olup olmadığına ilişkin olarak da Lekesiz,  "Hiç şüphesiz bu asilere, bu Fethullahçı Terör Örgütüne nerede sorun  çıkarmışlarsa icap eden hür türlü tasarruf yapılacak. Eğer operasyon gerekiyorsa  operasyon yapılacaktır." açıklamasında bulundu.
 
 Lekesiz, darbe girişiminde bulanan terör örgütü FETÖ mensuplarının  tamamen etkisiz hale getirilmesi için tahmin edilen bir süre olup olmadığına  yönelik soru üzerine, buna ilişkin şu aşamada bir süre belirtilmesinin doğru  olmadığını söyledi. Lekesiz, "Güvenlik bürokrasisi, Silahlı Kuvvetler, tüm  gelişmiş demokrasilerde sivil otoritenin emri, sevk ve idaresi altında halkın  huzur ve güvenliği, dış savunması için hizmet eder. Böyle milletin verdiği  vergilerle alınan uçaklarla, silahlarla kendi milletinin polisine, askerine,  vatandaşına kurşun atmaz, bomba atmaz. Bu asiler, bunların hepsinin hesabını en  kısa zamanda yargının önüne çıkarak verecekler." değerlendirmesinde bulundu.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın son durumuna ilişkin  olarak da Lekesiz, "Tüm bunları kapsamlı bir şekilde inceliyoruz. Hayırlısıyla en  kısa zamanda bu asiler, yargının önüne çıkarılacak." diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.