Askere tepki için toplanan vatandaşa ateş açıldı

Askere tepki için toplanan vatandaşa ateş açıldı
Bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensupu askerler tarafından vatandaşlar üzerine helikopterden ateş açılması sonucunda bir çok kişi hayatını kaybetti.


İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde darbe girişiminde bulunan bölücü  terör örgütü FETÖ/PDY mensubu askerlerin halkın üzerine açtığı ateş sonucu  reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.
 
TAKSİM'DE 1 ASKER 3 VATANDAŞ YARALANDI
 
Taksim'de vatandaşlar, Atatürk Anıtını çevreleyen askerlerin çıkması için tepki gösterdi. Bu sırada askerin havaya ateş açmasıyla 3 vatandaş ve 1 asker yaralandı.
 
  Taksim'de vatandaşlar Atatürk Anıtı'nı çevreleyen askerlere tepki gösterdi. Askerler belirli aralıklara havaya ateş ederek vatandaşları dağıtmaya çalıştı. Bu sırada 3 vatandaş ve bir askerin yaralandığı görüldü. Vatandaşlar yoldan çevrilen arabalarla hastaneye kaldırıldı.
 
  Yaralı asker ise vatandaşların yardımını reddetti. Yaralı asker polisin yardımıyla askeri araçlardan birine bindirilerek hastaneye götürüldü.
 
6 SİVİL ÖLÜ ÇOK SAYIDA YARALI VAR
 
Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne  geceyarısı saat 02.30’a kadar 6 sivil ölü il çok sayıda yaralı getirildi. Yaralı sayısının 100’e yakın olduğu bunlardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi. Ölümlere ateşli silahlardan çıkan mermilerin yol açtığı belirtiliyor.
 
BEZMİALEM'DE İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşanan olaylarda  yaralanan ve Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirilen 28 kişiden 2'si  hayatını kaybetti. 
 
 Hayatını kaybedenlerin İlhan Varank ve Tahsin Gerekli olduğu  öğrenildi.
 
 Yaralılardan 14 yaşındaki Ömer Dondurma'nın babası Çetin Dondurma,  Saraçhane'de oldukları sırada oğlunun kalça tarafından silahla vurulduğunu  söyledi. Dondurma, merminin, cep telefonunu deldikten sonra yaraladığı oğlunun  ameliyat sonrası durumunun iyi olduğunu söyledi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.