Bakan Işık: tehlike geçmedi

Bakan Işık: tehlike geçmedi
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık "Darbe engellenmiştir ancak darbe tehlikesi tamamen geçmiştir demek için erken" dedi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık önlenen darbe girişimine ilişkin son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Işık özetle şu ifadeleri kullandı:

"Milli iradeye milletin sahip çıktığı gibi, milletten vekalet alan milletvekili ve siyasi partiler de sahip çıktı. Denokrasi tarihimi açısından önemli bir gün yaşadık. Ben 4 siyasi partimize de teşekkür ediyorum.

Deniz Kuvvetleri Komutanımız ile ilk andan itibaren irtibat kurduk ve birlikte çalıştı. Şu anda Kara Kuvvetleri Komutanımız, Hava Kuvvetleri Komutanımız, Jandarma Genel Komutanımız ve Genelkurmay İkinci Başkanımızın sağlık durumları iyi. Şu anda serbestler. 

Tutuldukları Akıncılar Üssü'nden ayrıldılar. Herhangi bir sorunları yok. Sağlık durumları da iyi. 

Şu anda kontrolümüz dışında bir yer yok. Tamamen hakimiz. Bu noktada şu anda risk olan bizim kontrolümüz dışında olan bir yer olmadığı için evet darb engellendi. Bu noktada teyakkuzda olma durumumuz var. Bu iş tamamen bitti, herkes evine gitsin, herkes işine baksın, keyfine baksın diyecek durumda değiliz. 

Milletimizin her ferdinin bu noktada çok dikkatli olması teyakkuzda olması, bu noktada her an yeni bir sınamanın yeni bir denemenin olabileceği bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. Bu darbede rolü olanların tespit edilmesi ve ayrgı önüne çıkarılması için eldeki imkanları seferber ediyor. Şu anda daarbe engellenmiştir ama darbe tehlikesi tümüyle geçmiştir demek için henüz erken.

Halkımız demokrasi tarihine altın bir sayfa ekledi. Millet demokrasi dışı hiçbir güce boyun eğmeyeceğini net bir şekilde ortaya koydu. Bunu dün akşamla sınırlı tutmayalım. Darbe tehdini tamamen geçene kadar sokaklardan ayrılmayalım diyoruz.

Şu anda kontrolümüz dışında hiçbir alan yok. Bundan sonra çok yoğun bir yargı süreci yapılacak. Sorgu ve mahkeme süreçleri devam edecek. Paralel ihanet şebekesinin deşifre olmayan bölümlerini deşifre edeceğiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.