Buzdağı ve uyuyan hücreler şüphesi!

Buzdağı ve uyuyan hücreler şüphesi!
Meclisi bombalayıp, halka kurşun sıkarak Türkiye’yi kana bulayan Paralel Yapı Cuntasının tehlikesi tamamen sona erdi mi? TSK içerisinden çok özel bilgiler alabilen gazeteci Metehan Demir bu sorulara cevap aradı ve Uyuyan hücreler ile buzdağı şüphesine dik

Meclisi bombalayıp, halka kurşun sıkarak Türkiye’yi kana bulayan Paralel Yapı Cuntasının tehlikesi tamamen sona erdi mi? TSK içerisinden çok özel bilgiler alabilen gazeteci Metehan Demir bu sorulara cevap aradı ve Uyuyan hücreler ile buzdağı şüphesine dikkat çekti.  Darbe girişiminin analizini yapan Gazeteci Metehan Demir, gözü dönmüş yapının kendisini göstermeyen mensuplarının da olabileceğini dile getirdi.

Demir’in analizinin ilgili kısmı şöyle:

Ancak, şimdi önemli bir nokta var. O da tehlikenin daha tamamen geçmediği. Çünkü, böylesine bir darbe girişimi beklenmiyordu. Bu kadar düşman hain bir yapının bu derece milletine saldıracak kadar gözü dönmüş bir saldırı yapacağı öngörülmüyordu. Yine de devletin bunu nasıl atladığını da araştıracağını düşünüyorum.

Hala başta TSK olmak üzere devlet içinde her yerde hala ihanet çetelerinin uyuyan hücreleri olduğu şüphesi var. Bugün gözaltına alınan binlerce devlet görevlisi ile iş bitecek mi yoksa hala geride kendini göstermeyenler var mı? İşte buna çok dikkatli bakmak gerekiyor. Ama bu cadı avına dönmemeli. Mağdurlar yaratmamalı. İstismara açık olmamalı. Ve en önemlisi kendine fırsattan istifade zemin bulacak 'hiçbir yapıya' izin vermemeli.

DERİN BİR ARAŞTIRMA GEREKLİ

Ama ben bu işte paralel yapı söylemlerinden de öte daha derin bir araştırma gerektiği kanaatindeyim. Mesele, 'yolda barikat kur geçene izin verme' diye emir alan 19 yaşındaki erler meselesi değil. Bu emirleri verenler, planlayanlar ve perde arkası çok daha derin bir buzdağına bizi götürebilir.

F-16 ŞİFRESİ ÇOK ŞEY ANLATIYOR

Düşünsenize, o bomba yüklü F-16 uçakları 'öyle babasının arabasını çalıp kontağı çevirip kaçan çocuk' misali kalkmaz. Arkasında uçakları hazırlayanlar silahları yükleyenler vardır. Hava Kuvvetleri Komutanı düğüne gitti diye sadece bir Şura üyesi olan generalin emri ile bu hareketlilik sağlanamaz. Daha da büyük bir koordinasyon gerekir. Aynı şekilde helikopterler. Bu hazırlıkta görev yapanlara ne denildi, nasıl bunlar olabildi bakmak lazım en basitinden. İş sandığımızdan karışık olabilir. Yabancı servis dahline bile bakmak gerekiyor.

SONUÇ OLARAK

Sonuç olarak; herkesin görüşü ne olursa olsun bir ülküsü olmalı: O da en başta bu ülkenin gelecek nesillerine güzel ve yaşanabilir bir ülke bırakmak.

GELİN ŞUNU DENEYELİM

Herkes diğerinin vatan sevgisini, görüşünü yok saymadan birbirine saygı duyarak yaşamayı öğrenmeli artık. Yoksa inanın bizi yaşatmamak için birileri hiç boş durmuyor. Gelin bunların artık ekmeğine yağ sürmeyelim birbirimizi yiyerek. Burada siyasetçisinden medyaya büyük rol düşüyor. Yeri gelecek siyasetçi adım atacak özür dileyecek, toplumun her kesiminin düşünce ve hassasiyetlerine saygı gösterecek, yeri gelecek devlete saygı olacak. Ama güçlü olan diğerine baskı kurmayacak.

ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ KAZANDI

Evet tekrar hatırlayalım: 161 şehit, 1440 yaralı...Devletin silahı ile askerini, polisini, halkını vuranlar PKK'dan,IŞİD'den de beterdir. Türkiye böyle hainlik görmedi. Ama, siyasi parti liderlerinin, demokrat komutanların iradesi ve halkın sağduyusu ile demokrasi kazandı. Ülkenin sahibi halk kazandı.

ASIL ÖNEMLİ OLAN

Ülkede bu acı günler yaşandı diye terör ara vermeyecek. Yine askerimiz polisimiz siz şu an bu satırları okurken bile zorlu coğrafyalarda görevinin başında olacak. İçinde kendini bilmez hainler çıktı diye tüm TSK'ya bu süreç bir saldırı yıpratma vesilesi olmamalı.

TSK'NIN MORALE İHTİYACI VAR

Şu an aslında halkın güveninin seslendirilmesi adına en çok morale TSK'nın kahraman evlatlarının ihtiyacı var. İçlerinde TSK'nın adının bu işe karışmasından kahrolan bildiğim yüzlerce komutan var. Asker ve polisin moralinin yüksek tutulması hayati.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.