Darbenin seyrini değiştiren olay

Darbenin seyrini değiştiren olay
Darbe girişiminde bulunan komutanlardan Semih Terzi Özel Kuvvetler Komutanı emir astsubayı tarafından nasıl öldürüldüğünü güvenlik uzmanı Mete Yarar açıkladı.

Cuntacı komutanlardan Tuğgeneral Semih Terzi ile birlikte 20 kişi, Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçirilmeye çalışılırken çıkan çatışmada öldürülmüştü.
 
İşte o çatışmanın ayrıntılarını güvenlik uzmanı Mete Yarar açıkladı.
 
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın içeriden ele geçirilmek istendiğini belirten Yarar, "Bir astsubay olayın şeklini değiştirmiş. Allah mekanını cennet etsin" ifadelerini kullandı.
 
Mete Yarar yaşananları şöyle aktardı: 
 
"Cuntacı (Tuğgeneral) Semih Terzi adlı general içeriden 20/30 Kişilik bir grupla ÖKK karargâhına giderek el koymaya çalışıyor. Komutanın odasına giderek, emir astsubayına, "Bundan sonra ben komutanım diyor. Bu arada yanında adamları var. Zekai Paşa'nın emir astsubayı tereddütsüz silahı çekip cuntacı generali alnının ortasından vuruyor. Diğerleri de onu şehit ediyorlar."
 
Bu olaydan sonra darbenin sekteye uğratıldığını belirten Mete Yarar, "Ondan sonraki gelişmeler ise ayrı bir kahramanlık hikayesi. O cuntacı ölmese bir çok eylem yapılacaktı. Türkiye o yiğit astsubayın adını ezberleyecek. Diğer ayrıntıları yarın anlatacağım. Komutanların yanındaki korumaların nasıl şehit edildiğini..."ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum